De essentie van de EVO432 Essence.

  • Geplaatst op
  • Door Wim Rodenburg
  • 1
De essentie van de EVO432 Essence.

De eerste indrukken van de Essence. Hij staat nu 3 dagen te spelen.

Vrijdag 05022016 is de Essence persoonlijk gebracht door Frederic Vanden Poel ( de geestelijk vader van de EVO 432 streamers ). Samen met zijn vrouw heeft ie vanuit Wetteren ( Belgie) menig file-vertraging moeten doorstaan om Tilburg te bereiken. Rond 14h30 was het dan eidelijk zover.

De Essence is gemakkelijk te integreren in je audio-set cq. netwerk. Tenminste als je al je wachtwoorden nog weet. Die weet ik nu ook weer, of toch niet ? Nou ja hij zit in het netwerk en laat meteen zijn kunstjes horen analoog aangesloten op de interne DAC ( card ). Op de interne harde schijf staat allerlei muziek en Frederic laat me het een en ander horen. De muziek is mooi en de weergave ook. Ik zit meteen muziek te luisteren en dat is voor mij een goed teken. Ik vraag Frederic om mij een nummer opgeslagen in FLAC en WAV te laten horen zodat ik de verschillen kan duiden. Hetzelfde voor de 432Hz versie tov de 440Hz versie. Deze laatste is duidelijk in het voordeel van de 432Hz voor mij. Ruim 2 jaar geleden stond ik op de X-fi show in Veldhoven en toen liet Jaap mij een CD horen van Kat Edmonson – Way Down Low. Toen nog nooit van gehoord. Even later vraagt hij mij een copy van de CD te draaien. Deze klonk aangenamer dan het orgineel. Hij had deze copy laten maken bij Klinkt Beter die ook op de show aanwezig was. Dat was mijn eerste ervaring met het 432Hz fenomeen.
Ik vraag Frederic om Spotify op de Essence te activeren. Ik wist mijn wachtwoord uit mijn hoofd zeg. Wow. Ja ik luister heel veel naar Spotify. Waarom? Omdat dat voor mij een onuitputtelijke bron is om muziek te ontdekken. Een abonnementje kost je €10 per maand, je luistert naar MP3 en je hebt geen reclame boodschappen oid. Een goede opname klinkt in MP3 ook goed. Dat wist ik al. Mijn ge-upgrade Sonus Ultimo ( MagnaHifi) doet dat naar volle tevredenheid icm de Musette dac van Metrum.
Maar nu de Essence. In het begin ben ik het me nog niet bewust. Ik luister naar een andere streamer en andere dac maar de muziek is bekend. Het klinkt mooi en in balans. Wat me steeds meer gaat opvallen is de schoonheid. Het klinkt schoner in de zin van minder vervuild. De muziek, het beeld is meer aanwezig zonder opdringerig te zijn. Bijzonder.

Rond 20h00 gaat de bel. Wie zou dat nou zijn ? Mark weet dat de EVO er is en hij wil het meteen horen. Mark zorgt er ook even voor dat ik naar de muziek op mijn NAS kan luisteren. Als je het weet dan werkt het eenvoudig en correct. Samen laten we verschillende soorten muziek de Essence passeren en telkens is het wel duidelijk dat dit andere koek is. Lekkere koek. Mark is onder de indruk van de enorme transparantie, " je kijkt er zo in !! ".

Reacties

  1. Johan Jongstra Johan Jongstra

    Hi Wim, prima site! <br />
    Tijden geleden was ik ook gefascineerd door het 432Hz principe en heb wel eens gedacht over de evo. Kom zeker een keer langs om het met eigen oren te ervaren.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.