Wie is Audiomaat

Early Addict

Januari 2009 


Een AKAI-setje met Philips-luidsprekers. Dat was op mijn 15e mijn eerste trotse aanschaf, zelf verdiend met een krantenwijk. Nu, 32 jaar later, doet alles het nog steeds. Muziek had toen al een sleutelrol in mijn leven. Ik ben geslaagd voor mijn eindexamens met mijn hoofdtelefoon op. Werken zonder muziek kan ik niet.

Toen mijn Zilvervloot vrij kwam, kocht ik een nieuwe set met onder meer een Marantz CD 80 demo. Jaren later verkocht ik deze cd-speler. Maar ik kreeg spijt. Recent zag ik er een tweedehands te koop staan. Die staat nu dus weer lekker bij mij. Nog steeds gebruik ik hem soms als reservespeler of loopwerk.


De afgelopen 30 jaar hebben heel wat apparaten mij bezocht. De een wat langer dan de ander. Het was en is een mooie ontdekkingsreis door de audio-jungle. Het laatste jaar geniet ik van AudioNote AN/E speakers met een AudioMagic dac en CEC loopwerkje. Versterking wordt verzorgd door AudioZone, Euphya, Leben en Heed Audio. Bijzondere versterkers met ieder een eigen geluid, maar allemaal zeer muzikaal!

Het moge duidelijk zijn: ik ben een muziek- en geluidsliefhebber in hart en nieren. Het is vroeg begonnen en alleen maar erger geworden. Ik deel graag mijn verstand van zaken, maar zonder flauwekul. Ik hou het graag simpel. Dure spullen als het echt nodig is, gewoon normaal als het kan: dat is het uitgangspunt bij mijn zoektocht naar de gulden snede van geluid.

En nu januari 2016 ?

Wie schrijft die blijft en zo is het maar net. Audiomaat viert alweer  zijn 7e levensjaar.

De Audio Note AN/E speakers zijn verkocht net als de AudioZone versterker en de Audiomagic dac. Het loopwerk van CEC heb ik  vervangen ( TL 51X verkocht en TL 3N gekocht ). Leben CS 600 is met pijn in het hart verkocht, de Euphya was geen blijvertje en het avontuur met Heed was leerzaam.

De speakers in the house zijn van Harbeth en Musical Affairs, versterkers van Croft. De Metrum Octave is opgevolgd door de Musette. Met Croft en Harbeth ben ik wel heel erg blij. Ik heb ze pas een paar jaar geleden ontdekt terwijl ze al meer dan 25 jaar op de markt zijn. Ik heb ze altijd links laten liggen en dat heeft niet met hun afkomst te maken, Engeland. Wat een muzikale juweeltjes en samen met de Metrum dac, Sonos Magna Ultimo streamer en abonnementje op Spotify kan je zo jaren muziek blijven luisteren. Hoe eenvoudig kan het zijn.

Recent heb ik ook echt kennis gemaakt met de weergevers van Musical Affairs. De Crescendo met Davis Acoustic drivers is hier permanent te beluisteren. Ja je leest het goed een single driver in een klankkast. Wat een feest, ook met Croft. Weer een ervaring rijker.

Grootste verandering en verwondering is mijn eigen kabellijn. Daar ben ik dan ook heel blij mee en het stelt mij in staat om precies dat uit sets te halen wat er in zit. Niet meer en vooral niet minder.

Wie weet wat de tijd nog gaat brengen ? Ik niet maar ik sta er wel altijd open voor.

Pluk de dag !