Raad & Daad

 • Geplaatst op
 • Door Diversen
 • 2
Raad & Daad

review raad en daad

Audiomaat-Wim Rodenburg?

 •   Muziek!

 •   Een geweldig muzikaal gehoor, muziekbeleving en muziekplezier

 •   Eerst goed luisteren, dan stap voor stap verbeteren

 •   Goed aansluiten, goede stroomvoorziening met eigen netsnoeren, wat een verschil ...

 •   Dure speakerkabel weg, een nieuwe van Audiomaat voor de helft!

  Resultaat: meer muziek, meer ruimte, geen hinderlijke resonanties en prachtige bas

 •   Zoveel kleine dingen met zo’n groots effect... (zeg ik, die niet zo in kabels geloofde...)

 •   Langdurig kunnen luisteren in alle vrijheid zonder ‘push’

 •   Nieuwe muziek ontdekken tijdens demo’s

 •   In de nieuwe muziekwereld van streamen stappen met geweldige geluidskwaliteit

 •   Genieten van een prachtige installatie, die af en toe nog mooier gaat klinken door weer een

  innovatie van Wim

 •   Wim Rodenburg? Audiomaat!

  Fulco Fritz
  8 Oktober 2018

 

Onderstaand de recensie die ik wilde opslaan via je site bij raad&daad alleen dit werkt helaas niet...Kan je het zelf plaatsen? Gr. Maxim

*****

Na meer dan 25 jaar bezig te zijn met audio en muziekbeleving wilde ik een andere weg inslaan voor mijn versterking, bij voorkeur buizen of hybride. 
Via via ben ik met Wim-Audiomaat in contact gekomen. Gedurende de eerste ontmoeting met Wim had ik al vrij snel door dat hij gezegend is met een paar wonderbaarlijk goede oren en veel audiofiele en muzikale kennis bezit. Zijn advies om niet de duurste Croft monoblokken te gaan combineren met mijn huidige speakers bleek na een praktijktest met meerdere typen Croft monoblokken te kloppen. Ook zijn onderbouwing en adviezen wbt de onafgeschermde eigenbouw bekabeling bleken te werken in mijn set. Hierdoor heb ik mijn set werkelijk naar een hoger en mooier niveau kunnen brengen! Ook voor mijn recente digitale upgrade ben ik wederom goed geslaagd en geholpen door Wim.
 
Bij deze kan ik daarom ook elke echte muziek- en audioliefhebber Audiomaat van harte aanbevelen om zijn/haar set te upgraden.
 
Met muziekale groet,
Maxim

 

EricE*****

….dus ik dacht dat ik wel klaar was. Had geweldige Magico s5 speakers gekocht en samen met een Naim 500/552 kun je wel zeggen dat er een aardig setje stond. De Aurender zorgt voor de streaming dus ik mocht best tevreden zijn. Daarnaast was het geheel bekabeld met Shunyata Sigma, jawel de top serie, en Audio Quest Wel, ook die dure.

Ik had wel in de gaten dat er nog geïnvesteerd moest worden in een DAC maar een alternatieve route, lees kan het ook als het niet 20K kost, was wel gewenst. Ik had wel de Nagra geprobeerd, maar die deed me niets, de PS audio was ook saai, Moon jta, Chord Dave ook niet, dus het schoot niet op.

Ik kwam al surfend over het internet erachter dat een Metrum wat bijzonders deed. Via de website de eigenaar, Cees Ruitenberg benaderd en die gaf mij aan dat het toch het beste was om Audiomaat in Tilburg te benaderen. Nou had ik nog nooit van dit establishment gehoord maar ik belde en kon langkomen in het honk van Wim.

 

En hier begon het…. Zomer 2017

Wim etaleert zijn winkel vanuit thuis. Dat betekent dat de achterzijde van de woonkamer is omgetoverd tot een laboratorium cq fabricage plaats en de voorzijde tot een luisterruimte. Wim bestuurt het geheel met een giga hoeveelheid kennis en een ongelooflijke hoeveelheid bescheidenheid. Misschien daarom dat ik nog nooit van Audiomaat, M-Way of zoiets had gehoord.

We raken aan de praat en hebben absoluut dezelfde ideeën over de muziek, de reproductie en de weergave ervan. Ik ga weg met een Metrum Adagio onder mijn arm, om thuis te testen.

Nou dat was geen probleem. Het ding werkte fantastisch, de DAC swingde de pan uit en bracht gewoon echte muziek in de set. Ik was dus echt super enthousiast hierover, wat een verschil met die standard DAC die een Sabre of zoiets dergelijk gebruikt. De NOS ladder dac was perfect, the one en kwam echt binnen. Snel een Adagio bestelt en voilà.

De levering verliep niet helemaal goed. Er was in de tussentijd en nieuwe versie op de markt en ik kreeg zo’n exemplaar. Maar deze speelde niet echt top, oké een maand inspelen begrijp ik maar als het dan nog teveel lijkt op de Nagra, PS en Dave en zo dan is er iets mis. Ook de usb aansluiting liet te wensen over. De eigenaar van Metrum heeft de usb module verwisseld waarmee dit probleem verholpen werd. Dat daaruit weer een ander verhaal ontstond blijkt wel als je nu www.metrumacoustics.nl checkt en dat vergelijkt met een jaar terug.

Waar is Wim, want dit verhaal gaat over Audiomaat. De instructies waren duidelijk, ik moest een Audiomaat kabel à €280 gebruiken voor de DAC ipv mijn dure Shunyata Sigma Digital en goed letten op de fase aansluiting. Hij zou wel langskomen om met zijn “Raad en Daad” verder kracht bij te brengen.

Dit was het begin van een bijzondere relatie.
Wim gooide er in de eerste plaats mijn hele voeding en Shunyata’s uit. Ik had een speciale omvormer met industriële accu’s zodat ik gedurende de avond en nacht zo off grid kon spelen. Klonk fantastisch! Maar zijn 2DW PC kabels rechtstreeks op het net speelde veruit beter en bracht veel meer leven in de het geheel. Het blijft overigens lastig om toe te geven dat een kabel van €3.500 minder speelt dan een ding van €280!! Maar hij had absoluut gelijk, de filtering in de Shunyata hoorde je gewoon verdwijnen.

Ook mijn Furutech/AudioQuest stekkerdoos moest weg want zijn WonderWood Powerblock was veel mooier. Overigens had hij daar ook absoluut gelijk in. Net zoals zijn volgorde van de apparaten aansluiten in de WonderWood Powerblock.

Kortom in de hele set werd in een periode van een paar maanden alle kabels vervangen voor de 2DW kabels. Het was overigens makkelijk om de juiste kabel te vinden. Het is telkens een afweging tussen ruimte , diepte, snelheid en aanwezigheid. Ik kwam er achter dat met name op steamers/dacs de lichte kabels de snelheid enorm verhoogde en dat op de voor- en eindversterkers de zwaardere kabels goed werkten. Een te zware kabel vertraagde wel weer te veel ook op de versterkers. Later ben ik van een 2DW ReF, de zware, terug gegaan naar een 2DW Gold, een lichtere op mijn eindversterker.

Met mijn setup kwam ook zijn eigen ontwikkeling van de kabels verder aan de orde. Mijn set is nogal transparant, en iedereen hoort de verschillen dus ik denk dat ik een makkelijk test plaats voor hem werd. Vind ik trouwens best leuk.

Wim was al met een andere opbouw van zijn kabels bezig en ik kreeg van alles van hem mee. Met en zonder aarde al dan niet zwevend, met zilveren en met koperen hulsjes, maar geen van al deze creaties leverde een meerwaarde t.o.v. de 2DW.
Tot dat hij een snoertje in mijn handen geeft en zegt probeer deze maar eens. Hij zegt vraag me er niets over maar het gaat 3DW heten. Waarom die naam dat hoor je wel als het goed is.

Thuis heb ik de nieuwe 3DW aangesloten op mijn DAC en geloof het of niet maar dit was een shocking verschil. Ben nog steeds verbaasd wat de invloed van stroomdraden op de prestaties van het geheel is. Het geheel werd zoveel realistischer en echter dat het verbazingwekkend werd wat een powercord kan doen. De Shunyata’s heb ik inmiddels verkocht en heb alles vervangen door de M-Ways van Wim….

 

Maikel D. *****

Dit stukje is dus voor de mensen die 'nieuw' zijn, voor de mensen (terugkerende klanten) die Wim kennen ga ik waarschijnlijk niets nieuws schrijven;

Erg grote kans dat Wim meer hoort dan jij, en dan bedoel ik horen in de breedste zin, Wim hoort met 'n hoofdletter H; wat er wel en niet klopt in de combinatie van je set, stroomvoorziening en (vooral)luisterruimte. Ik wil de muziek horen zoals die is opgenomen, zonder sausjes, filters en geknutsel. Als jij dat ook graag wil kan Wim je daar haarfijn bij helpen, zijn geweldige oren, schat aan ervaring met luisterruimtes en tas voor leuke spulletjes zal je al snel 'n heel stuk dichterbij die opname/dat gevoel komen en naar Ik heb zelf niet gekozen voor tuning onder begeleiding van Wim; Ik wil luisteren naar spullen waar Wim voor kiest om naar te luisteren. Dat blijkt een combinatie van Croft, Harbeth en eigen voeding en kabels te zijn. Helemaal prima, scheelt mij weer uren luisteren, vergelijken, uitproberen, inruilen etc etc, die tijd gebruik ik liever (en dat is dus een persoonlijke keuze) om naar de muziek te luisten die mij raakt, elke dag weer... :-)

Hartelijke groet,
Maikel

Reacties

 1. Cor van Zundert Cor van Zundert

  Sinds jaren had ik een M-Way powerstrip met een paar mooie 3DW Gold AC kabels op mijn audioset.
  De locaties van de stekkers in de powerstrip maakten verschil en eigenlijk werd het nooit helemaal goed.
  Totdat ik het geluk had dat ik een Power Opus III mocht lenen, één enkele stekker met daaraan drie kabels en contrastekkers en ineens was er nog meer rust en nog meer ruimte in de muziek.
  Tada, van het ene moment op het andere was de muziek een fijnere beleving geworden en na overleg
  mocht de kabel na betaling in de set blijven zitten.
  Iedere keer weer ben ik onder de indruk van het prachtige geluidsbeeld dat de Audiomaat kabels presenteren en vooral de Power Opus III maakt daar een bijzondere beleving van !
  Cor van Zundert,
  Leider democommissie
  Audioclub oost Brabant.

 2. Bart S. Bart S.

  Paar maanden terug een paartje Keces P8 lineaire voedingen gekocht als upgrade voor de standaard voedingen van zowel de Zen Mini streamer als de Exogal DAC. Ja, die moest ik maar eens proberen. Het zou de problemen met de schakelende voedingen in mijn set wel oplossen. (...)

  Is de beste investering van de eeuw gebleken !!!
  Loste inderdaad alle problemen rondom de schakelende voedingen op. Én leverde een lagere ruisvloer op, dus meer geluid met meer rust, meer ruimte, dynamiek, vloeiendheid, plaatsing, fundament en muzikaliteit. Wat een verschil !
  Of ik er misschien een paar ac en dc kabeltjes bij wilde proberen?
  Daar had ik al eerder in geïnvesteerd; wel in een andere tijd en in een ander merk. Maar wilde toch weten wat die 2dw en 3dw gingen doen in mijn set. U begrijpt: die heb nooit teruggestuurd naar Audiomaat Wim en heb mijn eigen (duurdere) kabels verkocht zodat het financieel aardig uit te leggen viel.

  Maar, nu ging één Keces stuk. Kan gebeuren natuurlijk. Donderdag daarover laat in de middag gemaild en zaterdag al een nieuwe in huis.
  Wát een service en wát een audio kennis. Met recht een audio dokter
  Had ik die maar eerder om een receptje verzocht in plaats van de jarenlange ‘zelfmedicatie’.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.