to switch or not to switch part three

  • Geplaatst op
  • Door Wim Rodenburg
  • 0
to switch or not to switch part three

Lineaire voedingen in data-netwerk

to switch or not to switch !?

that’s the question

 

Part Three               Voeding en Lan kabels

Sinds kort zijn de KECES voedingen in Nederland verkrijgbaar. Ik werd er door Ronald Kemp van op de hoogte gebracht. Hij is ook de importeur. De KECES voedingen zijn alle uitgerust met 2 aparte voltage ( DC ) zones die ieder apart zijn te gebruiken. Dat wil dus zeggen dat je er 2 apparaten tegelijk op aan kan sluiten. De zones zijn ook nog eens individueel te fine-tunen intern. Verder werkt KECES met losse DC kabels en AC kabels, waardoor er een optimale afstelling kan plaats vinden. Allemaal mooie eigenschappen maar hoe klinkt een KECES tov Sbooster? Nou daar kan ik kort over zijn. De KECES is superieur in kwaliteit en functionaliteit. De KECES P3 kost 399 en is daarmee 70 euro duurder dan Sbooster. Maar de KECES kan 2 aparaten voorzien van DC zonder kwaliteit verlies. Dus reken uit je winst. De KECES P8 van 699 euro is nog een grotere stap voorwaarts. Ik ben er blij mee en alle Sboosters zijn vervangen door KECES.

 

Waar je wel rekening mee dient te houden is dat de aangesloten apparaten op de Keces beide dezelfde stroomfase hebben. En verder is het stroomverbruik van Keces aanzienlijk hoger dan dat van Sbooster. Ik zie Keces als een soort klasse A voeding.

 

De LAN kabel die je gebruikt tussen je switch en je streamer verdient ook de nodige aandacht. Eigenlijk verdient alle LAN kabel in je netwerk de nodige aandacht maar je moet ergens beginnen. De LAN kabel tussen switch en streamer maakt heel veel verschil.

 

In het algemeen zeg ik je dat voor audio afgeschermde kabels een belemmering zijn. Dat geldt zeker ook voor de LAN kabels. Voor audio streaming is CAT 5 UTP al meer dan genoeg.

 

Betaalbaar en goed zijn de netwerkkabels van MEICORD. Niet afgeschermd, speciale mantel en rj45 stekkermontage. Volledig koper van voldoende dikte en samenstelling. Allemaal factoren die klank bepalend zijn voor een netwerkkabel. Tot 1m kost Meicord Opal 72 euro en ieder meter meer kost je 6 euro. De kabel is wel vrij stug dus neem hem niet te kort. Zelf adviseer ik altijd minimaal 1.5m.

 

Sluit de Meicord aan op poort 8 en je eigen netwerkkabel op poort 1. De Meicord is directioneel en de juiste richting is niet aangegeven op de kabel. Dus draai de kabel ook even. Kies de best klinkende.

 

Wissel ook eens de poorten. Meicord op 1 en eigen kabel op 8. Alles hoor je.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.