to switch or not to switch part two

 • Geplaatst op
 • Door Wim Rodenburg
 • 2
to switch or not to switch part two

Er zit nog meer in

to switch or not to switch !?

that’s the question

 

Part Two                 Er zit nog meer in.

 

De eerste ervaringen waren met een zeer oude maar goede switch van HP en Netgear. Bij onderling vergelijk kreeg de Netgear de voorkeur. Beide switchen zijn niet meer leverbaar dus op zoek naar een huidige switch die goed klinkt. POE (power over ethernet) switchen vielen meteen af omdat deze in de meeste gevallen te vervuilend werken. Als eerste bestel ik een Netgear GS308 bij Coolblue voor 27.99 euro. Die klinkt niet verkeerd en eigenlijk heb ik tot op heden nog geen betere gehoord. Ik zeg niet dat ze er niet zijn maar ik ken ze niet.

 

Deze 12V switch kan je natuurlijk voeden met een lineaire voeding ipv de bijgeleverde schakelende voeding. Een Sbooster van 12V is voorhanden dus die zetten we er op. De Sbooster gebruiken we ook op de EVO 432 streamer. Vergeleken met andere beschikbare voedingen was de Sbooster de meest muzikale. Nou daar gaan we weer. Je verwacht natuurlijk wel een verschil maar dat verschil is zo enorm positief dat je het eigenlijk niet kan bevatten. Er zit dus nog veel meer in het vat. Maar aan de andere kant besef je dat je een voeding van 300 euro plaatst op een switch van een paar tientjes. Dat is toch verre van proportioneel of niet ? Ja absoluut gezien wel maar als je de verandering/verbetering hoort dan zou ik niet weten hoe je voor dat geld zo’n grote verbetering kunt realiseren.

 

Maar het is nog veel erger, of veel beter moet ik zeggen. De Sbooster kan je voorzien van een stroomkabel. Die heb ik genoeg ter beschikking en een 2DW van 280 euro blijkt een schot in de roos. Door een kleine modificatie kan ik ook de DC kabel op de Sbooster vervangen door een DC kabel uit eigen keuken. Ook hier is het weer smullen met een 2DW DC van 280 euro. Een paar WOW blokjes onder de Sbooster transformeren het geheel naar een nog hogere divisie. Zullen we ook eens een WOW blokje proberen onder de switch?. Van alles, de meest gekke combinaties geprobeerd. Je wordt er gek van, die switch reageert echt op alles en wel zo sterk dat je van het ene uiterste in het andere terecht komt. Uiteindelijk bleek een sandwich van een rood en wit WOW blokje ( 25 euro) by far het mooist.

 

En waar zijn we dan uiteindelijk terecht gekomen. Een voeding met kabels en blokjes ter waarde van 900 euro op een switch van 28 euro. Je bent toch gek !! Ja als je het zo schrijft wel. Wat ik je eigenlijk wil meegeven is dat je voor 28 euro een goede audio-verbinding kunt maken met je netwerk. En het kan nog veel beter door de aanpassingen die ik heb genoemd. Veel beter kost soms weinig en soms meer geld.

 

HiFi Critc schreef er onlangs ook iets over in het april-mei-juni blad. Martin Colloms schrijft daar zijn bevindingen, ook met de switch. Ook hij is verbaast door de meerwaarde van de switch en onderkent ook zijn zwakheden ( voeding en plaatsing of microfonie).

 

Reacties

 1. Peter Peter

  Mooie test! Had r elders ook over gelezen. Wil dit graag zelf proberen ik draai muziek van MacBook direct naar mijn hegel versterker de audio gaat via WiFi van ziggo box naar MacBook waar in de keten moet ik de netgear switch dan plaatsen? Na mn MacBook of ervoor wat voor mij betekend bekabelen tussen MacBook en ziggo access point. Alvast vriendelijk dank voor je advies. Oh ja en bereik ik t zelfde effect met n ifi voeding?

  Peter

 2. Antoon Van den Berg Antoon Van den Berg

  Hallo Wim
  Mooi artikel weer.
  Even een vraag als dat mag?
  Ik heb een Cisco meraki ms 120 8 lp gekocht en wil die zelf gaan aanpakken.
  Bv poe verwijderen en een andere voeding er achter zetten, lineair die heb ik nl zelf nog staan.
  Wellicht heb jij nog tips voor mij.
  Alvast bedankt voor de moeite.
  BVD gr Antoon

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.