to switch or not to switch part one

  • Geplaatst op
  • Door Wim Rodenburg
  • 0
to switch or not to switch part one

Gebruik van switch in netwerk voor audio

to switch or not to switch !?

that’s the question

 

Part One                  De ontdekking

 

Voor velen nog een vraag maar voor Audiomaat al lang niet meer. Bij toeval ontdekt op de X-fi audioshow van 2016. Tijdens die show verbaasde de kwaliteit van het geluid ons. Dezelfde set stond namelijk bij Audiomaat thuis ook te spelen maar daar klonk ie toch wat minder schoon. Letterlijk en figuurlijk blijkt achteraf.

 

Op de X-fi show waren we genoodzaakt een extra switch te gebruiken ivm het netwerk en de wifi mogelijkheden. Thuis verzorgt een Ziggo modem alles. Na de show dagen bleef het in de kop spoken en zijn we gaan kijken naar de verschillen. Al snel kwam de extra switch in beeld en we kopieerde de situatie met extra switch in de keten. Tjonge jonge wat een verschil. Hoe is het mogelijk. Je introduceert een extra apparaat met schakelende voeding in de keten en toch klinkt het op alle fronten beter. Via het orakel Kakel, sinds 5 jaar verbonden aan Audiomaat, heb ik begrepen dat de verschonende werking van de switch de vervuilende werking overtreft en je dus een win-win situatie hebt. Voorwaarde daarbij is wel dat je de juiste switch in de juiste stroomfase aansluit en de LAN kabels aansluit in de juiste poorten. En bovenal dat je geen enkel ander apparaat op de switch gebruikt. Alleen je streamer.

 

Op een netwerk vinden er allerlei datastromen plaats die allemaal vervuilend werken. De switch zorgt er voor dat alleen de gevraagde data toegang krijgt tot de streamer. Door dit voorde streamer te doen beperk je de vervuiling op de streamer zelf enorm. En dat hoor je meteen. Lagere ruisvloer betekent altijd meer ervaren. Wie had dat nou gedacht en dat allemaal voor een paar tientjes.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.