Review Wonder Wood Powerblock

  • Geplaatst op
  • Door Ron
  • 0
Review Wonder Wood Powerblock

Medium of top stekkerblok, mijn ervaring..

 

Inmiddels ben ik gepokt en gemazeld als het gaat om het tunen met stroomkabels en stekkers. Met een combinatie van zelfbouw (Lapp 191), Furutech Alpha 3 en Audiomaat stroomsnoeren ben ik inmiddels zeer tevreden met het resultaat. Recent heb ik alle stekkers stapsgewijs verbeterd van Sonarquest, naar mijn mening de beste ‘goedkope’ stekker, naar Iego (top en vaak beter als Furutech). Ook dat was zeker de moeite waard en bracht meer dynamiek en meer verfijning.

 

Al een tijdje zat ik te kijken naar top en ongefilterde stekkerblokken (Vibex koper, CP Audio, Pink Faun), maar had nog geen zin om de knoop door te hakken. Hier op HT forum stonden al wat berichten over het Audiomaat Wonder Wood blok dat werd vergeleken met een Vibex en Pink Faun blok meen ik. Mede daardoor had ik de ‘Wonder wood’ al een tijdje boven aan mijn verlanglijst staan. Maar het liep toch anders..

 

Een paar maanden geleden zag ik een Sonore power pack in de tweedehands advertenties staan. Het merk Sonore was voor mij tot dan toe onbekend, maar dit massieve houten blok zag er erg mooi uit. Gezien de gruwelijk hoge adviesprijs werd het blok voor een heel aantrekkelijke prijs aangeboden. Maar wellicht met reden, want de prestaties vond ik ronduit tegenvallen.  Zelfs ten opzichte van mijn relatief simpel middenklasse Audiomaat stekkerblok. De Sonore klonk welwiswaar verfijnder, maar de klankbalans was in mijn oren vooral ingesteld op laag en hoog, zonder middengebied. Voor mij totaal niet genietbaar.

 

Meerdere uren over de  vloer rondkruipen, verwisselen van stroomkabels, weer luisteren.., er bleef maar één conclusie over. Het Sonore blok was in mijn set niet op zijn plaats. Wellicht dat het blok in een set met buizenversterking wel een neutrale klankbalans met middengebied laat horen, aangezien Sonore ook buizenversterking produceert? Anyway, ik was weer blij toen het simpele Audiomaat stekkerblok terug had geplaatst.

Een paar weken later heb ik toen alsnog het Wonder wood blok thuis uitgeprobeerd. Audiomaat zit in de buurt dus dat was zo geregeld. Gelukkig geen moeilijk bevalling dit keer, dit blok klonk al vanaf het begin prettig. Inmiddels heb ik dit blok een paar maanden in gebruik en kan ik zeggen dat ik het elke euro waard vind. Bij mij levert het blok het volgende op:

 

  • meer dynamiek en meer detail
  • muzikaler (ritmes en instrumenten zijn nog beter te onderscheiden)
  • realistischere soundstage (stemmen VOOR de instrumenten)
  • laag beter geïntegreerd in de soundstage

De aarde knop op UIT zetten levert daarnaast nog op:

  • betere aftekening en meer rust/stilte, en daardoor ambiance

 

 

Dus wat mij betreft een echte aanrader . Vooral voor sets (en mensen ) met een voldoende hoge graad van verfijning. De plaatjes hier zijn trouwens van een nieuwere versie van het blok. Geen zichtbare schroeven meer en verzonken stopcontacten.

 

Muzikale groeten,

Ron uit Tilburg

 

Disclaimert: ik word door geen enkel audio bedrijf betaald, helaas ;-) en ben ook niet bepaald merkvast. Ik koop wat het beste klinkt voor het geld.

 

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.