Audiomaat op de X-FI Audioshow!

Audiomaat op de X-FI Audioshow!

Audiomaat is de twee weg specialist uit Tilburg. Enerzijds audio-adviseur, anderzijds ontwikkelaar van tuning producten, presenteert Audiomaat op XFI onder andere hun M-Way kabels.

Waar premium audio regelmatig gekaderd wordt in een ‘meten-is-weten’ benadering, kiest Audiomaat voor een andere invalshoek. “Het is ervaring, ervaring, ervaring’, zegt eigenaar en audio-autodidact Wim Rodenburg. M-Way-cables zijn ontwikkeld vanuit de gedachte dat je in high-end audio zo min moet afschermen, en deze kabels zijn dus niet omhuld met een folie. Het afschermen van een kabel zorgt er veelal voor dat deze klinkt alsof er compressie toegepast  is.

In een mooie gebalanceerde installatie is compressie het laatste dat je wil horen. ‘Wat ik doe is voor wie het horen wil’ zegt Rodenburg. En dat is geen hocus pocus.

 

“Al jaren bezoek ik klanten voor een tuning en nog nooit heb ik meegemaakt dat op locatie alle apparaten in de juiste stroom fase stonden”

Audiomaat heeft een luisterruimte annex huiskamer ter beschikking, maar biedt ook raad en daad onder het motto: Als jij niet naar Audiomaat komt, dan komt Audiomaat naar jou“. Rodenburg: “Al jaren bezoek ik klanten voor een tuning en nog nooit heb ik meegemaakt, ik herhaal nog nooit, dat op locatie alle apparaten in de juiste stroom fase stonden. Zonder stroom doen je apparaten het niet en als je ze niet juist aansluit dan zal je nooit, ik herhaal nooit, het optimale genot uit je set halen.

Maakt het dan zo veel uit? Ja! En zeker met streaming-audio. A raison van € 75,- kun je al je apparaten naar de Tilburgse luisterruimte nemen, waarna Rodenburg ze samen met je in de juiste fase zet. “Als je het een paar keer gedaan hebt dan is het een kleine moeite en je kunt dan eventueel de rest van je apparaten zelf thuis goed zetten.

Kortom, hoe open sta je om echt te horen?  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.