Nieuwe Harbeth XD serie

 

Harbeth XD

 

 

Nieuw: Harbeth XD-serie – Harbeth heeft een modelverandering geïntroduceerd voor al zijn luidsprekers. De huidige lijn zal vervangen worden door de Xtended Definition series, afgekort XD. Harbeth borduurt verder op de 40th-anniversary modellen, die erg goed zijn ontvangen, maar ook voor een gelimiteerde tijd beschikbaar waren. De betere condensatoren en mooiere interne bedrading die we kennen uit de 40th-anniversary modellen, zijn doorgevoerd in de XD-serie. De crossovers voor alle luidsprekers behalve de P3ESR XD zijn verder doorontwikkeld.

In een gesprek met Alan Shaw vertelt hij dat de verschillen tussen de nieuwe XD-series en de 40th-anniversary modellen minimaal zijn. Als je de specificaties nauwkeurig bestudeert dan zal je geen verschil kunnen ontdekken. Immers de woofers, tweeters, afmetingen, behuizing zijn identiek. De specificaties vertellen natuurlijk niet het volledige verhaal, maar Alan bevestigt “If it ain’t broke don’t fix it”. De 40th-anniversary modellen vierden een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Harbeth en zijn met recht een gelimiteerde serie. De nieuwe XD modellen nemen het stokje weer over en gaan verder waar het jubileummodel is gestopt.

 

Beschikbaarheid Harbeth XD-serie

Helaas heeft ook Covid-19 een impact op het fabricageproces bij Harbeth. De fabriek is weliswaar nog geopend, maar veiligheid gaat voor alles. De productie is daarom flink omlaaggeschroefd om de veiligheid en welzijn van de medewerkers te waarborgen. Hierdoor is de introductie van de nieuwe modellen helaas wat vertraagd en verwachten wij in het derde kwartaal 2020 de XD-modellen langzaam te kunnen leveren.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.