WonderWood underboard

€135,00 Incl. btw

Geen klank zonder plank, staat er in 1 van de reviews.

En dat dekt ook eigenlijk wel de lading. Net zo fundamenteel als stroom voor je apparaten. Als een van beiden niet optimaal is voor audio blijf je elders dingen veranderen om te compenseren. Je kan tunen en tweaken tot je een ons weegt maar je komt er nooit. Het blijft altijd een compromis.

Alle apparaten die met stroom werken trillen. Zo heeft ieder apparaat zijn eigen trillings- of resonantie profiel. Die trillingen lopen mee door heel je set en worden in meer of mindere mate onderdeel van het muzieksignaal. Het signaal dat je speakers ten gehore brengen. In feite is dat niets meer of minder dan vervuiling die meeloopt. Vervuiling waar we dus ook naar luisteren en waar we maar last dan lust van hebben.

Het underboard verandert het trillingsprofiel van het apparaat dat je er op zet. Deze verandering is positief voor audio en dat hoor je meteen. Het verschil is groot en duidelijk, daar hoef je niet naar te zoeken. Het wordt echter en meer muziek.

Of de apparaten groot en zwaar zijn of klein en licht doet er niet toe. Een plank van 54mm dik onder een switch kan zelfs meer verschil maken dan dezelfde plank onder een eindversterker. Alle apparaten en zeker ook de netwerkapparaten gaan schoner presteren. Een set die schoner is laat meer horen. De ruisvloer gaat omlaag, je muziek komt eerder tot leven en leeft langer !

Een underboard is geen tweak maar noodzaak net als stroom. 

Afmetingen zijn 46cm bij 36 cm standaard. Afwijkende maten mogelijk in overleg.

Standaard verkrijgbaar in blanke olie of zwarte olie.

Arno de Witt 20-05-2023 17:23

Tijd voor verandering.

Mijn vorige audioset was een Chord electronics CPA 3200 voorversterker & Chord spm1200c eindversterker en B&W 805 d3 speakers.
De weergave van deze combinatie was erg aanwezig en opdringerig.
Dus gezocht in eerste instantie naar andere speakers.
Ik kwam na lang zoeken op internet uit op ATC scm 19 speakers.
Die klonken rustiger dan de B&W 805 d3.

Toch vond ik het nog niet zo goed klinken bij sommige cd's moest ik het volume omlaag draaien vanwege een soort loudness effect.
Via internet kwam ik terecht bij Audiomaat in Tilburg.
Ik had dus een afspraak gemaakt en naar Tilburg gegaan.
Toen ik Wim van Audiomaat vertelde waar mijn set uit bestond vroeg hij me welke kabels ik had, of die afgeschermd zijn en of ik filters in de set had.
Ja de kabels zijn afgeschermd en ik heb een gefilterd stekkerblok.
Alle kabels eruit halen ook dat stekkerblok.
Geen afgeschermde kabels en geen filters in je set.
Ik dacht WTF is dat, je moet toch alles afschermen en filteren?
Thuis aangekomen had ik alle kabels die in de set zaten eruit gehaald en merkloze niet afgeschermde kabels er opgezet. En op een gewoon stekkerblok zonder zonder filter alles aangesloten.
Dat klonk wel rustiger dan voorheen.

Ik heb eind vorig jaar 2022 de ATC ca2 Voorversterker & ATC P1 eindversterker besteld met de bijbehorende M-way stroomkabels, Cinch reference IC en biwire speakerkabel.

En onlangs laten komen een Power Opus Solum
III 6 voudig stekkerblok, 3 Wonder Wood Underboards en een 4DW ac stroomkabel voor mijn hondstrouwe Linn Karik cd speler van 1998.

De combinatie van ATC versterking, ATC scm 19 speaker, cdspeler van Linn, stekkerblok, bekabeling en de Wonder wood Underboards geeft een groots geluid.
Ik hoor nu dingen die ik voorheen niet waarnam.
Ik hoor ook details in een detail en zo rustig.
Ik kan het volume nu wel hoger zetten als ik dat wil.
Iets dat bij mijn vorige set niet kon.
Dit is echt relaxed luisteren...

Patrick Visser 24-03-2023 13:31

Wanneer is je audio compleet? Wanneer je muziek luistert en totaal niet meer denkt aan apparatuur maar volledig wordt meegezogen!!! # geenklankzonderplank

Patrick Visser 13-03-2023 12:27

Ik heb er gisteren te weinig meegenomen , wat een verschil zeg !! De noten blijven zo mooi door galmen! Krijg nu ook lagen te horen die ik eerst niet waarnam. Echt niet normaal. Ik was thuis ook al zo verrast onder de Brio versterker. Een ware ommekeer in nog meer beleving.
Heb hem in de loft ook onder de Audiolab gedaan. Weer meer ruimte rust en beleving maar vooral diepte.

Je wilt alleen maar harder draaien . Top

5 sterren op basis van 3 beoordelingen