Tuning-visit

€175,00 Incl. btw

Tuning-visit Van modem/router tot speakers 

Al jaren bezoek ik klanten door heel het land ( en Belgie en Duitsland ). Vele zijn al jaren bezig met audio en hebben van alles en nog wat getweaked en getuned aan hun set. En soms ben je het spoor helemaal bijster en wil het maar niet zo gaan klinken zoals je in je hoofd hebt. Vaak is dan een ge-oefend en geduldig vreemd oor ( of 2 ) van waarde. Ik heb er 2 en je kan ze inhuren voor een dag of dagdeel. 

Voor een volledige eerste tuning reken ik € 275 incl btw. Dat is inclusief voorrijden tot 150 km enkele reis, de volledige set van router tot speakers in de juiste stroomfase zetten, sterkte/zwakte analyse van de opstelling en akoestiek, analyse van de synergie tussen de componenten onderling en met jouw luister-voorkeuren. Daar trek ik normaal gesproken een dag (8u) voor uit en dan reken ik de voorbereidingstijd niet eens mee. Wel geef ik je 15% korting op aankopen ( tot €1000 ) die direct uit de visit voort komen. 

Ik ga als eerste aan de gang met de bij jou aanwezige apparaten, kabels tweaks etc. Des gewenst kan ik ook mijn eigen spullen inzetten om tot het gewenste resultaat te komen.

Een tuning is leuk, interessant, leerzaam voor beide partijen en kost tijd en geld. Maar de ervaring leert dat de baten de kosten ver vooruit zijn na afloop. Je zal veel meer genieten van je set en je kan al je muziek weer herbeleven op een nog aangenamere en intensere manier. 

 

Over ruimte, tuning & tweaking - Algemeen

 

Een set kan goed klinken. Toch kan het bijna altijd beter. En dat niet door een nieuwe dure set aan te schaffen. De drie toverwoorden voor een topprestatie van je huidige set zijn:

  • Luisterrruimte
  • Tuning
  • Tweaking

Allereerst: ken je ruimte
Bij deze een beroepsgeheim: alles valt of staat met de zogeheten luisterruimte. Niets is belangrijker dan de ruimte waarin je muziek luistert. Deze is allesbepalend voor de weergave. Dit is een aspect waar weinigen weet van hebben maar waar iedereen ‘last’ van heeft.  

Maar al te vaak krijgt een apparaat de schuld terwijl juist de ruimte debet is aan de ellende. Wees je dus bewust hiervan! En als je geen idee hebt hoe het beter kan: een extra paar oren en een objectieve second opinion kan al (muziek)wonderen verrichten. Mij bellen dus.

Tuning: de juiste plek is cruciaal!
Voor wie het nog niet weet: de juiste plaatsing van set en speakers is een keiharde voorwaarde voor een goede tuning. Het gaat altijd eerst om een goede opstelling. Daarnaast is stroomvoorziening belangrijk, plus de juiste match tussen versterker en speakers. Soms geeft het verschuiven van de speakers met maar een paar centimeter al een sterke verbetering. 

Dit beweer ik niet alleen hier. Ik kom graag langs bij mensen om hen de verschillen te laten horen. Ervaar zelf welke veranderingen en verbeteringen door de juiste plaatsing mogelijk zijn. Die kunnen namelijk nogal groot zijn. Zelfs zo groot, dat component upgrades  - voorlopig - overbodig worden. 

Tweaking
Het misverstand over tweaks is altijd dat ze als onevenredig duur worden gezien. Dat is dus lang niet altijd waar. Tweaks worden wel vaak onjuist gebruikt of beoordeeld. In principe kan ik met een tasje vol spullen (voetjes, kabels, resonatoren) al een ander geluidsbeeld te voorschijn krijgen uit je apparatuur. Er wordt vaak onnodig gegrepen naar het alternatief van een nieuwe set. Wat denk je wat duurder is?

Kortom:

 

Er zit meer in jouw set dan je denkt: haal het eruit!

 

Het fundament

 

"zoals een sporter moet leren luisteren naar zijn lichaam zo dien je als audio/muziek liefhebber op je voeding te letten !"

Dat klinkt nogal gewichtig en dat is het ook.  Maar net als bij topsporters is de voeding van essentieel belang om tot top prestaties te komen. De voeding die een sporter zijn lichaam - zijn systeem - geeft of onthoud, bepaald welke ontwikkeling zijn lichaam zal doormaken. Trainen op een lege maag kan, maar is niet aan te bevelen en heel veel koolhydraat-rijk eten vlak voor een wedstrijd is ook niet verstandig. 

Een apparaat beoordelen met bijgeleverd netsnoer ( "dropveter" ) kan, maar zal zeker niet laten horen waar het apparaat toe in staat is. Je hele systeem vol proppen met filters en afgeschermde netsnoeren zal ook niet leiden tot een top prestatie. Want ook hierbij geldt weer "ieder voordeel heeft zijn nadeel".

Nu zijn er sporten en sporters in allerlei soorten en maten. Geen enkel lichaam is identiek en een ieder reageert anders op zijn voeding. Het is dan ook van belang om voedingsadviezen kritisch te bezien. Altijd eerst proberen om te zien of jouw lichaam - systeem - er positief op reageert.

In de audiosport is het niet anders. Er zijn zoveel verschillende apparaten en systemen, op diverse locaties die allen onder verschillende omstandigheden hun voeding van het net tappen. Nergens is de stroom die uit de muur komt gelijk, iedereen heeft zijn eigen voorkeuren/smaak, het is altijd anders.  Dus:

“Goed luisteren, Thuis luisteren"

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen