Volumio Rivo

€989,00 Incl. btw
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Ruim een jaar is de Primo MK1 bij Audiomaat de referentie streamer. De huidige MK2 is dat nog steeds. Gelukkig maar want bij iedere verandering of upgrade is het maar weer de vraag of de muzikaliteit blijft. Die muzikaliteit is er nog steeds maar nu verborgen in een wat luxer uitziend doosje. Het doosje is ook iets groter wat het gebruik wat makkelijker maakt. 

De vorige referentie , Innuos Zen Mini Mk3, ging steeds verder gebukt onder de wil van Innuos om te groeien. Groter worden en muzikaal blijven schijnt erg moeilijk te zijn. Innuos is daar een goed voorbeeld van. Upgrade na upgrade , toename van functionaliteit maar steeds verder weg van een muziekstreamer. Bij Volumio gaat het tot nu toe nog steeds goed. Super speler.

Het verschil bij het vergelijk met Innuos was zo schokkend groot dat ik niet lang heb hoeven nadenken om te stoppen met Innuos ( was ik toch al van plan ). Ik had niet alleen een vervanger gevonden maar ook een enorme upgrade. Zelfs met de bijgeleverde schakelende voeding versloeg de Primo de Innuos met Keces P8 lineaire voeding. De Volumio gevoed door een Keces P8 is de nieuwe standaard. Even voor de duidelijkheid dat ik hier alleen spreek over de streamer verbonden met USB naar een externe dac. Maar ook over de interne dac van de Volumio Primo niets dan lof. Voor dit geld bijzonder goed. 

Of je nu streamt vanaf een streamingdienst of vanaf een NAS het resultaat mag er echt zijn. Ongekend goed. In feite zet Volumio in 1 klap tal van andere en veel duurdere streamers te kakken. Maar dat vind ik helemaal niet erg, ik word daar zelfs blij van. Ik hoop jij ook !

De Volumio streamers kunnen naar wens worden ingesteld. Er zijn tal van instelmogelijkheden en velen wijzen zich zelf. Toch zijn er nog een aantal instellingen die niet zo vanzelfsprekend zijn en die de kwaliteit wel degelijk in de weg kunnen staan. Onjuiste instellingen of gebruik kunnen zeer vervuilend werken en de speler degraderen tot maar een van de vele op de markt. En dat geldt ook voor het gebruik van de aansluitingen op de achterkant. Audiomaat kan je daarin de weg wijzen naar de hoogst mogelijke kwaliteit.

Wil je geen gebruik maken van de interne dac in de Primo ga dan voor de Rivo. Dezelfde streamer zonder interne dac. Werkt nog iets schoner en verfijnder mits goed aangesloten en ingesteld.

Perfect in combinatie met Merason Frerot dac en Keces P8 dual voeding. 

Digital Output: USB 2.0 supporting USB Audio Class 1, USB Audio Class 2 and DoP
Ethernet: 1 x rear panel RJ45 – Gigabit Ethernet
Other: 1x VGA, 2x 3.5mm (service connections only)
USB: 2x USB 2.0, 2x USB 3.0
CD Formats: Red book
Disc Compatibility: CD, CD-, CD-RW
Audio format for stored CDs: Flac (zero compression), WAV
Audio Formats Supported for streaming and playing : WAV, AIFF, FLAC, ALAC, AAC, MP3
Sample Rates : 44.1kHz, 48kHz, 88.2kHz, 96kHz, 176.4KHz. 192kHz, 352.8KHz, 384KHz , DSD64, DSD128
Bit Depths: 16bit, 24bit, 32bit
Mains Supply: Low ripple Power Adapter, 12V 5A, CEC Level V efficiency (Optional linear power supply)
Power Consumption: 12W when idle, 25W peak
Dimensions: 70 x 220 x 220 mm (H x W x D)
Weight: 4kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen