P8 Ultra Low Noise Twin Linear Power Supply

€799,00 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad (5)

Al sinds de introductie de nummer 1 onder de lineaire DC voedingen als het gaat om de muziek. AC omzetten in DC kunnen ze allemaal, maar hoe doe je dat optimaal voor audio ?  Bij Keces weten ze in ieder geval een manier die positief is voor audio in de breedste zin van het woord. 

De P8  is de duurste en de mooiste van Keces. In de single uitvoering heb je het mooiste resultaat. Het verschil tussen een P8 single en P8 dual is groot, zelfs als je de dual alleen gebruikt voor 1 apparaat. Het heeft dus echt zin voor audio om heel veel overcapaciteit te hebben bij de omzetting van AC naar DC. Je hoort dat altijd terug in meer schoonheid ( letterlijk en figuurlijk ) en autoriteit. Simpele switchen verbruiken ongeveer 0.1A/12V, een modem ongeveer 0.9A/12V, een antenneversterker ongeveer 0.3A/12V, een streamertje ( Volumio bv) 0.6A/5V, een Merason Frerot dac ongeveer 0.8A/9V, een simpele NAS ongeveer 0.7A/12V. Allemaal apparaten met laag verbruik van 1A of minder. Let wel bij opstarten hebben ze meer nodig, soms wel 3A of hoger. En toch is een 8A voeding daar het mooist op. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor ATC versterkers. De ATC P1 versterker met 150w/8ohm kan met gemak een speaker controleren. De P2 met 300w/8ohm kan dat ook met nog meer gemak. En het zit hem in dat gemak, overhead aan capaciteit, die het voor audio zo plezierig maakt. Het laat meer horen met nog meer inkijk en rust in het muzikale gebeuren.

Keces voedingen zijn voorzien van een los AC snoer en 1 of 2 losse DC snoeren. Das leuk en het werkt, maar het laat je slechts een fractie horen van de kwaliteiten van de voeding. 

Vergis je niet ! Het belang van de juiste dikte kabel is heel groot op ieder plaats in je set. En ja ze klinken allemaal mooi, maar per apparaat is er slechts 1 dikte optimaal. Kies je ergens in je set niet de optimale dikte dan ga je dat onbewust corrigeren ergens anders in je set. En zo blijf je dan aan de gang en wordt het geheel met iedere stap eigenlijk alleen maar minder slecht ipv goed. Denk daar maar eens over na...............

Audiomaat bied je altijd de mogelijkheid om alle kabels te vergelijken. Maak daar gebruik van.

Steeds meer apparaten worden geleverd met een losse voeding. Vaak is dat zo'n blokje , een schakelende voeding, die je in een wandcontactdoos kan stoppen. Erg handig voor de producent want je kan er alle voltages wereldwijd mee bedienen. Voor audio echter een enorme beperking ivm de vervuiling die dat met zich mee brengt. Een lineaire voeding die onze 230V wisselsstroom (AC) omzet naar bijvoorbeeld 12V gelijkspanning (DC) kan een veel beter resultaat geven. Deze LPSU ( lineair power supply unit ) heeft 2 stroomkabels nodig, 1 voor AC en 1 voor DC.

De AC kabel verzorgt het stroomtransport naar de voeding toe, de voeding zet AC om in DC en de DC kabel verzorgt het DC stroomtransport naar het aangesloten apparaat ( switch, router, modem, dac, streamer, PC etc). Door de juiste combinatie van AC en DC kabel te kiezen optimaliseer je het stroomtransport voor audio naar deze apparaten. En die verschillen zijn echt enorm.

4DW DC kabels zijn er in 3 varianten van verschillende dikte. Kwalitatief zijn ze gelijk en de prijzen ook. De meest voorkomende connector is de 5.5mm jack met een gat van 2.1 of 2.5mm. Maar er zijn tal van mogelijkheden. Vraag naar de mogelijkheden. Moeilijk te geloven dat een DC kabel zo veel verschil kan maken. Probeer maar , ervaar het zelf !

Apparaten zijn verschillend en presteren verschillend op een stroomsnoer. Met deze 3 diktes is het mogelijk ieder apparaat te voorzien van de juiste stroomkabel voor audio.

Of een apparaat veel of weinig stroom verbruikt is geen keuze criterium. Alle kabels kunnen met gemak de gevraagde stroom transporteren. Het gaat er om hoe ze klinken met de kabel.

Een te dikke stroomkabel voor audio geeft een te groot beeld, te vol, te rijk, te weinig aftekening, te vet, te te te te te. Alles te in beeld en toon.

Een te dunne kabel geeft te veel transparantie, te weinig toon, te veel definitie, te weinig geheel, te weinig flow, te te te te. Alles te in beeld en toon.

De juiste kabel laat te verdwijnen en geeft het meest homogene geheel in beeld en toon. Alles draait om balans en verhoudingen.

De juiste kabel waar je alles juist mee kan bekabelen bestaat niet. Er is wel een juiste bekabeling mogelijk en die bestaat altijd uit verschillende kabels die het geheel naar een ander nivo kan tillen.  

Een kabel werkt nooit alleen in een set, het is het geheel dat de kwaliteit bepaald. Een kabel is slechts boodschapper / transporteur. 

M-WAY cables&powerstrips zijn gemaakt voor optimaal transport voor audio. 

https://www.audiomaat.nl/info/aanwijzing-m-way-kabels/

De juiste fase bepalen van je apparatuur is erg belangrijk ! Hier wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

 

 • Available with 1 or 2 outputs
 • Each of the outputs has a fine adjustment +/- 0.5 V
 • Single output model is 8 Amp rated
 • Double output model is 2 X 4 A rated
 • USB type A voltage output (5 V @1 Amp)
 • Output voltages in different configurations
 • OLED display shows actual output voltage and output current
 • Over voltage, over current and under voltage protection
 • Over temperature protection
 • Discrete power supply electronics
 • Extremely low noise level
 • High quality custom made toroidal transformer
 • No 50 Hz humming or buzz noise
 • 4 mm aluminum housing; fully shielded against EMI/RFI interference
 • Radiation free to prevent polluting other equipment
 • DC output on 5.5/2.1 mm connector
 • AC Input Voltage 110-120 V 60 Hz & 220-240 V 50 Hz (switchable)
 • Power consumption 210 Watts maximum (full load)
 • Weight 6 kg / 13.2 lbs
 • Dimension 300x220x66 mm / 11.8x8.7x2.6 inch

 

Ultra Low Noise Linear Power Supply

A known issue with audio/video gear is the sensitivity for the power supply connected. Many devices come with a switch mode power supply as a standard, because it is way cheaper. An astonishing upgrade can be achieved with these devices by swapping the standard power supply for a better one. Musicality will increase noticeably, background will be quiter and dynamics will be enhanced.

The Keces Audio linear power supplies are THE upgrades that combine power, precision and efficiency in a unique way, making it the best choice for any audio/video enthusiast. A very easy way to upgrade your streamer, D/A converter, phono preamp, turntable, settop-box, video processor, media player, headphones amp, electrostatic speakers (Martin Logan) and the like substantially. Even connecting it to your modem, router or network switch will yield a substantial improvement!

Using the Keces P3 power supply, you can power two devices simultaneously, even if they require different voltages, as the P3 is available in two different versions: with two voltages in the same range or with two voltages in a different range. In all cases, you may draw up to 3 Amps per output. Electronics inside are from an exceptional reliability and have a high efficiency, compared to normal linear power supply designs, so energy waste is kept to a minimum. Stabilisation is done using a discrete design, there's no standard voltage regulator IC.

What you will hear from all of this, is a far more natural reproduction with more power and dynamics that will go hand in hand with an increased quiteness.

Jos 21-07-2018 19:54

Erg tevreden met deze voeding. Tov mijn sbooster is dit een grote stap voorwaarts! Meer rust, ruimte en aanwezigheid

5 sterren op basis van 1 beoordelingen