Beschikbaarheid: | Op voorraad (2) |
Levertijd: | 2 |
De 4DW DC stroomkabel is de instap in de wondere wereld van 4DW. Deze kabel is opgebouwd uit 1 kabel met meerdere aders intern. Alle aders zijn van fijn rood koper met vergulde connectoren. Standaard lengte is 175cm.
Er is ook een PLUS uitvoering die het nog schoner doet. Verschil is significant genoeg als upgrade.
De 4DW REF DC kabel is verkrijgbaar in 3 diktes. De dikte wordt aangegeven met een MWG (MyWireGauge) getal I,II of III.
MWG I
De dunste variant voor alle toepassingen. Veel gebruikt op alle netwerkapparaten en dac/streamers. Denk daarbij aan je modem, je antenneversterker, je eerste switch na het modem etc.
MWG II
Ietsje dikker dan de MWG I. Stream je met 2 switchen dan is de MWG2 de ideale DC kabel voor je voeding van de switch net voor je streamer.
MWG III
De dikste van het stel. Sommige streamers of streamer/dacs vinden deze geweldig.
Wil je bijvoorbeeld een 4DW MWG 1 kabel naar 4DW REF upgraden, dan neem je dezelfde dikte MWG 1 in 4DW REF.
Vergis je niet ! Het belang van de juiste dikte kabel is heel groot op ieder plaats in je set. En ja ze klinken allemaal mooi, maar per apparaat is er slechts 1 dikte optimaal. Kies je ergens in je set niet de optimale dikte dan ga je dat onbewust corrigeren ergens anders in je set. En zo blijf je dan aan de gang en wordt het geheel met iedere stap eigenlijk alleen maar minder slecht ipv goed. Denk daar maar eens over na...............
Audiomaat bied je altijd de mogelijkheid om alle kabels te vergelijken. Maak daar gebruik van.
Steeds meer apparaten worden geleverd met een losse voeding. Vaak is dat zo'n blokje , een schakelende voeding, die je in een wandcontactdoos kan stoppen. Erg handig voor de producent want je kan er alle voltages wereldwijd mee bedienen. Voor audio echter een enorme beperking ivm de vervuiling die dat met zich mee brengt. Een lineaire voeding die onze 230V wisselsstroom (AC) omzet naar bijvoorbeeld 12V gelijkspanning (DC) kan een veel beter resultaat geven. Deze LPSU ( lineair power supply unit ) heeft 2 stroomkabels nodig, 1 voor AC en 1 voor DC.
De AC kabel verzorgt het stroomtransport naar de voeding toe, de voeding zet AC om in DC en de DC kabel verzorgt het DC stroomtransport naar het aangesloten apparaat ( switch, router, modem, dac, streamer, PC etc). Door de juiste combinatie van AC en DC kabel te kiezen optimaliseer je het stroomtransport voor audio naar deze apparaten. En die verschillen zijn echt enorm.
4DW DC kabels zijn er in 3 varianten van verschillende dikte. Kwalitatief zijn ze gelijk en de prijzen ook. De meest voorkomende connector is de 5.5mm jack met een gat van 2.1 of 2.5mm. Maar er zijn tal van mogelijkheden. Vraag naar de mogelijkheden. Moeilijk te geloven dat een DC kabel zo veel verschil kan maken. Probeer maar , ervaar het zelf !
Apparaten zijn verschillend en presteren verschillend op een stroomsnoer. Met deze 3 diktes is het mogelijk ieder apparaat te voorzien van de juiste stroomkabel voor audio.
Of een apparaat veel of weinig stroom verbruikt is geen keuze criterium. Alle kabels kunnen met gemak de gevraagde stroom transporteren. Het gaat er om hoe ze klinken met de kabel.
Een te dikke stroomkabel voor audio geeft een te groot beeld, te vol, te rijk, te weinig aftekening, te vet, te te te te te. Alles te in beeld en toon.
Een te dunne kabel geeft te veel transparantie, te weinig toon, te veel definitie, te weinig geheel, te weinig flow, te te te te. Alles te in beeld en toon.
De juiste kabel laat te verdwijnen en geeft het meest homogene geheel in beeld en toon. Alles draait om balans en verhoudingen.
De juiste kabel waar je alles juist mee kan bekabelen bestaat niet. Er is wel een juiste bekabeling mogelijk en die bestaat altijd uit verschillende kabels die het geheel naar een ander nivo kan tillen.
Een kabel werkt nooit alleen in een set, het is het geheel dat de kwaliteit bepaald. Een kabel is slechts boodschapper / transporteur.
M-WAY cables&powerstrips zijn gemaakt voor optimaal transport voor audio.
https://www.audiomaat.nl/info/aanwijzing-m-way-kabels/
De juiste fase bepalen van je apparatuur is erg belangrijk ! Hier wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.