Metronome Le Dac 2

€7.350,00 Incl. btw
Levertijd: 2

Le DAC 2 van Métronome is de instapconverter van het merk. Met het klassieke Metronome-ontwerp is hij bedoeld voor puristen die op zoek zijn naar hoogwaardige geluidsweergave, tegen een bescheiden prijs voor dit niveau van producten. Le DAC maakt het afspelen van PCM-bestanden tot 384 kHz en DSD's tot 512 (DSD x8) mogelijk.

Verbeterde elektronica bij elke generatie apparaten zorgt voor een weergave die voldoet aan uw audiofiele eisen en die bijzonder levendig is.

Le DAC 2 is verkrijgbaar in de afwerkingen zwart en zilver.

Interessante review in Koreaans, vertaald naar nederlands goed te lezen

 

Technische specificaties LE DAC 2

Oplossing :

Interne kenmerken:

Analoge uitgangen:

Digitale ingangen:

Analoge uitgangen:

Stroomvoorziening :

Spanning :

Andere kenmerken :

Lang geleden, ik schat 2012, was ik op de audioshow in Brussel. Daar was een kamer ingericht met een gigantisch hoorn systeem van Avantgarde ( ja met 4 losse bas hoorns ), versterking van Vitus en het digitale gedeelte, aparte dac en loopwerk, van Metronome. Alles onbetaalbaar ( voor mij zeker ). Een heel groot systeem en de ruimte was ook behoorlijk groot. Her en der waren een soort hockertjes /bankjes geplaatst waar je op kon gaan zitten. Lekker informeel, heel uitnodigend. Ik zat daar met een aantal mensen ademloos te luisteren naar muziek met vrouwen stem en klavecimbel. Dat gigantische systeem kon dit kleine muziekspel zo ongelooflijk fijn en gevoelig weergeven, daar werd iedereen stil van. Ook na afloop van het nummer was het doodstil. Bijzonder moment was het en is het na al die jaren steeds voor me gebleven. Mijn eerste en enige kennismaking met Metronome. Het setje dac-loopwerk dat er speelde kost rond de 50K geloof ik. De review van de DSS2 op Fairaudio deed mij daar aan terugdenken. Voor mij is de cirkel nu rond. Gelukkig is de DSS 2 veel betaalbaarder. 

De Le DAC 2 staat binnenkort ook op het menu !!

Prijslijst Metronome

 

Metronoom Technologie Le DAC

Woensdag 3 maart 2021

digitaal naar analoog converter DAC

Jason Kennedy

“Ik heb Le DAC in eerste instantie gebruikt met een Métronome DSs-streamer met een coaxiale aansluiting omdat die geen USB-uitgang heeft. Coaxiale aansluitingen vind ik over het algemeen minder gedetailleerd maar vaak muzikaler dan USB en dat bleek hier het geval te zijn. Het combo klonk lekker open met het vermogen om ontzettend veel van de vitaliteit uit elke opname te halen, zo stuitert de bas van Jaco Pastorius mee op Joni Mitchell's Dry Cleaner van Des Moines en is de kopersectie energiek en levendig, stilzitten is dat niet. een optie als het geluid zo fris is. Het is geen heldere DAC, maar eerder een ongewoon uitbundige DAC die de energie kan leveren van elke opname die je afspeelt. Het heeft ook geen gebrek aan drive en levert strakke maar krachtige baslijnen die het ritme voortstuwen wanneer dat nodig is en zijn diepte en kracht onthullen wanneer de productie dit toelaat. Ik heb echt genoten van de muzikale flow die het opleverde met een verscheidenheid aan muziekstukken en, ondanks mijn opmerkingen over coaxiale aansluitingen, was ik onder de indruk van de hoeveelheid details die het onthulde.

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen