Meicord Opal LAN UTP kabel

€69,00 Incl. btw

Meicord is tegenwoordig alleen nog maar verkrijgbaar in grijs. De rede zou zijn dat blauw niet meer te verkrijgen is. Hoe de nieuwe grijze klinkt tov de blauwe weet ik niet. Om die rede heb ik de laatste 60m blauw bij Meicord opgekocht.

Omdat ik zelf ook UTP kabels maak en die voorzie van Telegartner connectoren heb ik die connectoren ook eens op een Meicord gezet. De originele connectoren aan een Meicord kabel zouden iets speciaal goed doen voor  het transport van het signaal. Nou de Telegartners doen daar nog wel even een paar scheppen bovenop. Het verschil is erg groot ten voordelen van de Telegartner. Een juist gemonteerde Telegartner draagt in grote mate bij aan een schoner transport. Dat betekent dus minder ruis en meer muziek, veel meer !

De meerprijs voor Telegartner connectoren is fors mede omdat de connectoren duur zijn. Maar het verschil in kwaliteit rechtvaardigt met gemak de uitgave. Als ik er Telegartners op zet bepaal ik ook de juiste speelrichting van de kabel en geef die aan op de kabel.

 

 

 LAN – UTP ( Unshielded Twisted Pair kabel.)

Ja ook bij streamen geldt hetzelfde als bij alle andere apparaten. Voeding en kabels maken veel verschil. Draadloos streamen kan heel goed gaan, maar in de meeste gevallen gaat het met de juiste kabel mooier.

Voor ons is op dit moment de meest juiste kabel de Meicord.

Het eerste wat opvalt is de toename in rust. De muziek klinkt natuurlijker en de organisatie ( plaatsing ) is vanzelfsprekender. Tonen komen eerder tot bloei en leven langer. De stress verdwijnt, het is minder opdringerig en het vloeit veel meer.

Elke kabel wordt geleverd met een individueel meetrapport. De Meicord Opal is verkrijgbaar in elke gewenste lengte.

Zeer betaalbare en goede oplossing op UTP gebied. Top prijs/prestatie verhouding.

Waar te gebruiken.

Denk ook bij de netwerkkabels vanuit je audio-set. De eerste LAN kabel die je streamer ziet is de belangrijkste. De Meicord is een vrij stugge kabel dus niet te kort nemen. Plaats op die switch ook alleen de streamer en geen enkel ander apparaat. Door dat te doen realiseer je een enorme verschooning van de data en dat hoor je meteen. Van switch I ga je eventueel naar een andere switch II of modem/router waar je NAS en ander randapparatuur op kan zetten. Telkens als je een Meicord toevoegt geeft dat weer een zelfde soort verbetering.STREAMER--MEICORD 1m tot 2m--SWITCH I--MEICORD--SWITCH II--MEICORD--MODEM/ROUTER

De opbouw.

Natuurlijk onafgeschermd. Bij Meicord begrijpen ze ook dat afscherming bij audio meer fout dan goed doet.

Natuurlijk van koper. Koper is en blijft de meest natuurlijk klinkende geleider. In de juiste dikte en juiste vorm ( litze, geen solid core ) is koper het materiaal voor audio-weergave. Veel aandacht is ook besteed aan de connector en de aansluiting van de kabeltjes. Door dit slim te organiseren worden negatieve effecten ( zoals crosstalk) verminderd.

Knikbescherming

Een efficiënte knikbescherming voorkomt een te kleine buigradius van de kabel. De verlengde sluiting verhindert het breken van de tab en tegelijkertijd faciliteert ze het ontkoppelen van de aansluiting. Het smalle ontwerp biedt een uitstekende behandeling van actieve componenten met een hoog aantal poorten.

 

De patchkabel

Voor de MeiCord opal kabel gebruiken ze een draad met een AWG 24/7 diameter. AWG 24 staat voor een diameter van 0.22 mm², terwijl de 7 staat voor zeven fijne draden. Vaak worden patchkabels samengesteld met AWG 26/7 (0.14 mm²) of AWG 27/7 (0.11 mm²). Door de smallere diameter tonen deze een slechtere prestatie wat de demping betreft.


De combinatie van stekker en patchkabel

Het kiezen van een geschikte kabel met zeer goede afmetingen en ook een uitstekende stekker is geen garantie voor een juiste mix van beiden. Het kost veel moeite om de componenten te harmoniseren, rekening houdend met alle variabelen. Dat is ook precies waar het probleem ligt! Een Cat6-stekker en Cat7-kabel resulteren niet automatisch in Cat6!
Onze vele steekproeven bewijzen die bewering. Soms wordt zelfs Cat5 niet behaald. Er zijn maar een paar fabrikanten die wel weten hoe het moet. Een kwaliteitsevaluatie is absoluut het protocol voor de metingen, maar wederom moet je zeker zijn naar welke norm de meting was uitgevoerd. De volgende parameters worden hierbij altijd buiten beschouwing gelaten: operatie cyclus, contacthoogte, trekontlasting, knikbescherming, temperatuur gedrag.Meetprotocol: wat wordt er gemeten?

Er zijn maar weinig verkopers die hun patchkabels met een meetprotocol leveren. Terwijl je er eigenlijk altijd voor moet zorgen dat de patchkabel gemeten wordt volgens de Categorie 6 standaard. Waarom? Omdat de eisen voor de metingen van individuele componenten veel strikter zijn dan in andere meetmodellen. Een voorbeeld hiervan is Channel Link. Hierbij wordt een volledig systeem, bestaande uit een vaste lijn installatie en minstens twee patchkabels, gemeten. Het grootste deel hiervan bestaat uit de installatie en niet de patchkabel. Daarnaast liggen de limieten van de kanalen ver onder die van de meetcomponenten. Zelfs metingen tot 500 MHz zijn niet genoeg bewijs voor Cat6, volgens de standaard van de componenten. Daarbij moet wel vermeld worden dat de Cat6A, die de basis vormt voor de 10 Gbit/s, nog niet volledig aangenomen is in het definiëren van de test aansluiting.
Wij van MeiCord meten de patchkabels aan de hand van de Amerikaanse TIA componenten standaard, met een minimum reserve van 1 dB (selectie). Vergeleken met de ISO of EN Cat6 standaard, is TIA, afhankelijk van de frequentie tot 250 MHz, 0.1 tot 0.4 dB scherper in NEXT. Een aan de kabel gerelateerde en individuele print van het meetprotocol komt met iedere MeiCord opal. Hierop staan de meest belangrijke parameters NEXT en Returnloss, gebaseerd op het ergste geval qua grafische representatie. De 1 dB selectie voorkomt onenigheid met andere apparatuur en in de meettoleranties.

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen