1DW MyCord LAN UTP kabel

€125,00 Incl. btw

Blauw is volledig uitverkocht.

Van Meicord moet ik (Audiomaat ) overal de naam "Meicord Opal " verwijderen als ik er de betere Telegartner connectoren op monteer. De kabel heet dus voortaan 1DW MyCord UTP. Naast een 1DW komt er ook een 1DW Gold en 1DW ReF. Allemaal zeer betaalbare hoogwaardige UTP kabels speciaal bedoelt voor audio. Standaard lengte is bij alle 2m en altijd afgemonteerd met niet afgeschermde Telegartner connectoren.

Meerprijs per meter is € 6.

 

Meicord is tegenwoordig alleen nog leverbaar tot een lengte van 7.5m. Grotere lengtes zouden problemen geven volgens Meicord. Dat ligt volgens hun niet aan de connectoren ( standaard connectoren ) maar aan de fabricage van de kabel. In het bijzonder de kwaliteit van de twisting intern.

Meicord is tegenwoordig alleen nog maar verkrijgbaar in grijs. De rede zou zijn dat blauw niet meer te verkrijgen is. Hoe de nieuwe grijze klinkt tov de blauwe weet ik niet. Om die rede heb ik de laatste 60m blauw bij Meicord opgekocht. Nog enekele meters beschikbaar.

 

Omdat ik zelf ook UTP kabels maak en die voorzie van Telegartner connectoren heb ik die connectoren ook eens op een Meicord gezet. De originele connectoren aan een Meicord kabel zouden iets speciaal goed doen voor  het transport van het signaal. Nou de Telegartners doen daar nog wel even een paar scheppen bovenop. Het verschil is erg groot ten voordelen van de Telegartner. Een juist gemonteerde Telegartner draagt in grote mate bij aan een schoner transport. Dat betekent dus minder ruis en meer muziek, veel meer !

De meerprijs voor Telegartner connectoren is fors mede omdat de connectoren duur zijn. Maar het verschil in kwaliteit rechtvaardigt met gemak de uitgave. Als ik er Telegartners op zet bepaal ik ook de juiste speelrichting van de kabel en geef die aan op de kabel.

 


LAN – UTP ( Unshielded Twisted Pair kabel.)

Ja ook bij streamen geldt hetzelfde als bij alle andere apparaten. Voeding en kabels maken veel verschil. Draadloos streamen kan heel goed gaan, maar in de meeste gevallen gaat het met de juiste kabel mooier.Het eerste wat opvalt is de toename in rust. De muziek klinkt natuurlijker en de organisatie ( plaatsing ) is vanzelfsprekender. Tonen komen eerder tot bloei en leven langer. De stress verdwijnt, het is minder opdringerig en het vloeit veel meer.


Waar te gebruiken.

Denk ook bij de netwerkkabels vanuit je audio-set. De eerste LAN kabel die je streamer ziet is de belangrijkste. De 1DW MyCord is een vrij stugge kabel dus niet te kort nemen. Plaats op die switch ook alleen de streamer en geen enkel ander apparaat. Door dat te doen realiseer je een enorme verschoning van de data en dat hoor je meteen. Van switch I ga je eventueel naar een andere switch II of modem/router waar je NAS en ander randapparatuur op kan zetten. Telkens als je een MWAY UTP toevoegt geeft dat weer een zelfde soort verbetering.


STREAMER------UTP ------SWITCH I------UTP-----SWITCH II-----UTP-----MODEM/ROUTER

De opbouw.

Natuurlijk onafgeschermd. Alle M-WAY kabels zijn niet afgeschermd

Natuurlijk van koper. Koper is en blijft de meest natuurlijk klinkende geleider. In de juiste dikte en juiste vorm ( litze, geen solid core ) is koper het materiaal voor audio-weergave. Veel aandacht is ook besteed aan de connector en de aansluiting van de kabeltjes.

Meer info in blog   Alle audiokabels zijn stroomkabels

Alle 1DW UTP kabels zijn minimaal 24 AWG dik, opgebouwd uit 7 fijne litze draden per ader. Kwaliteit is CAT 6 of CAT 6A

0 sterren op basis van 0 beoordelingen