M-WAY 2DW UTP ethernet kabel

€350,00 €250,00 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

2DW     Double Dutch Way                   Less is more & more also

Netwerkkabels zijn opgebouwd uit 4 paren van 2 aders. Maar met 2 paar aders kan je al een verbinding maken. Dat scheelt weer 2 paar ofwel 4 draadjes die vervuiling kunnen transporteren. Minder vervuiling geeft altijd een algehele verbetering voor audiokwaliteiten. Less is more.

De adertjes van netwerkkabels zijn erg dun en getwist in paartjes. Dun omdat dat dat vooral praktisch is, de kabel blijft dun en flexibel. Getwist omdat dat de betrouwbaarheid en snelheid ten goede komt. Maar dun is voor audio echt niet gewenst. Een 2DW UTP-kabel heeft aders die 3 tot 4 keer zo dik zijn als de standaard UTP-kabels. More is more !

Ieder paartje heeft zijn eigen kabel (betere scheiding) en 2 paartjes zijn genoeg om een 100Mbps verbinding tot stand te brengen. Capaciteit die meer dan voldoende is voor audio doeleinden.

Een 2DW UTP laat je audio ervaren zoals je het nog nooit hebt ervaren. Het verschil is gigantisch en je hoeft echt niet te zoeken naar de verschillen.

CAT 5         100Mb/s                  € 250 / 2m                    +€50 / 1m

 

LAN – UTP ( Unshielded Twisted Pair kabel.)

Ja ook bij streamen geldt hetzelfde als bij alle andere apparaten. Voeding en kabels maken veel verschil. Draadloos streamen kan heel goed gaan, maar in de meeste gevallen gaat het met de juiste kabel mooier.Het eerste wat opvalt is de toename in rust. De muziek klinkt natuurlijker en de organisatie ( plaatsing ) is vanzelfsprekender. Tonen komen eerder tot bloei en leven langer. De stress verdwijnt, het is minder opdringerig en het vloeit veel meer.


Waar te gebruiken.

Denk ook bij de netwerkkabels vanuit je audio-set. De eerste LAN kabel die je streamer ziet is de belangrijkste. Plaats op die switch ook alleen de streamer en geen enkel ander apparaat. Door dat te doen realiseer je een enorme verschoning van de data en dat hoor je meteen. Van switch I ga je eventueel naar een andere switch II of modem/router waar je NAS en ander randapparatuur op kan zetten. Telkens als je een MWAY UTP toevoegt geeft dat weer een zelfde soort verbetering.


STREAMER------UTP ------SWITCH I------UTP-----SWITCH II-----UTP-----MODEM/ROUTER

De opbouw.

Natuurlijk onafgeschermd. Alle M-WAY kabels zijn niet afgeschermd. 2 aparte kabels met daarin een getwist paar.

Natuurlijk van koper. Koper is en blijft de meest natuurlijk klinkende geleider. In de juiste dikte en juiste vorm ( litze, geen solid core ) is koper het materiaal voor audio-weergave. Veel aandacht is ook besteed aan de connector en de aansluiting van de kabeltjes.

 

Meer info in blog   Alle audiokabels zijn stroomkabels

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen