Phase Inverter

€110,00 Incl. btw

ASI Phase Inverter

Een blokje van 2cm dik en 5cm bij 5cm. Er zitten 3 kleine gaatjes in en een koperen pin die alle in een holte uit komen. Daar gaan we weer. Hoe het werkt weet ik niet maar dat het positief werkt is zeker. Mits goed geplaatst, en dat komt zeer precies, verander je hiermee de akoestische eigenschappen van je ruimte ten goede. Het resultaat is dat je veel meer mee krijgt van de opname ruimte ipv je eigen ruimte. Een sterker, stabieler en ruimtelijker muziekbeeld. Instrumenten en stemmen staan veel duidelijker op hun plaats. Het is minder een brei van geluiden. Het geheel wordt duidelijker en de details zijn naar wens makkelijker te onderscheiden. Tonaal meer balans. Aangenamer en makkelijker.

Voor mij de beste room tuning tweak die er bestaat. Vergelijk dat maar eens met enorme absorbers, diffusors, panelen etc.

Van harte aanbevolen.

Toepassingen met 1 phase inverter:
  • Zet de PI op de grond midden tussen de speakers. Het blauwe bolletje naar boven en richting de luisterpositie. De afstand tot de muur achter de luidsprekers moet je bepalen met je oren. De PI tegen de muur geeft de meeste demping. Schuif de PI in stapjes van 10cm van de muur af zolang er een verbetering hoorbaar is. Als het weer slechter wordt gaan dan terug naar de vorige positie. Probeer nu in kleinere stapjes te achterhalen waar het optimum ligt. Als de PI optimaal staat dan is verschuivingvan 0.5cm naar voren of naar achteren al waarneembaar.
  • Zet de PI op de grond onder de luisterpositie met het blauwe bolletje richting de speakers. Precies onder je "hoofd" is vaak al de juiste positie. Dit is ook het makkelijkst te proberen. Vooral als je luisterpositie dicht bij een muur is zal een PI hier veel goed doen. Je hebt namelijk heel veel last van die muur achter je.
 
Luke 11-09-2018 15:14

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen
Dit is een WONDERBAARLIJKE tweak.

Ik ben al 36 jaar met deze boeiende hobby bezig. Waarvan 26 jaar beroepsmatig.
Naast mijn set in de huiskamer geniet ik boven van muziek in een aparte luisterruimte.
Het enige irritante probleem bij luidere weergave was dat ik bepaalde muziek als een
drukkend gevoel op mijn oren ervaarde.
De oorzaak. Ik zit slechts 15 cn. van de achtermuur. (verder naar voren geen optie. Te kort
op de speakers.

Door het plaatsen van slechts 1 blokje was het drukkende gevoel op slag verdwenen !!!
Sterker nog. De muziek verdeelde zich volkomen in de ruimte ONGELOOFLIJK.

Probeer het zelf.
THE PROOF IS IN THE HEARING

5 sterren op basis van 1 beoordelingen