Phase Inverter

€100,00 Incl. btw

ASI Phase Inverter

Een blokje van 2cm dik en 5cm bij 5cm. Er zitten 3 kleine gaatjes in en een koperen pin die alle in een holte uit komen. Daar gaan we weer. Hoe het werkt weet ik niet maar dat het positief werkt is zeker. Mits goed geplaatst, en dat komt zeer precies, verander je hiermee de akoestische eigenschappen van je ruimte ten goede. Het resultaat is dat je veel meer mee krijgt van de opname ruimte ipv je eigen ruimte. Een sterker, stabieler en ruimtelijker muziekbeeld. Instrumenten en stemmen staan veel duidelijker op hun plaats. Het is minder een brei van geluiden. Het geheel wordt duidelijker en de details zijn naar wens makkelijker te onderscheiden. Tonaal meer balans. Aangenamer en makkelijker.

Voor mij de beste room tuning tweak die er bestaat. Vergelijk dat maar eens met enorme absorbers, diffusors, panelen etc.

Van harte aanbevolen.

Toepassingen met 1 phase inverter:
  • Zet de PI op de grond midden tussen de speakers. Het blauwe bolletje naar boven en richting de luisterpositie. De afstand tot de muur achter de luidsprekers moet je bepalen met je oren. De PI tegen de muur geeft de meeste demping. Schuif de PI in stapjes van 10cm van de muur af zolang er een verbetering hoorbaar is. Als het weer slechter wordt gaan dan terug naar de vorige positie. Probeer nu in kleinere stapjes te achterhalen waar het optimum ligt. Als de PI optimaal staat dan is verschuivingvan 0.5cm naar voren of naar achteren al waarneembaar.
  • Zet de PI op de grond onder de luisterpositie met het blauwe bolletje richting de speakers. Precies onder je "hoofd" is vaak al de juiste positie. Dit is ook het makkelijkst te proberen. Vooral als je luisterpositie dicht bij een muur is zal een PI hier veel goed doen. Je hebt namelijk heel veel last van die muur achter je.
 
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen