First Directional Way powercord DC

€125,00 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad (3)

Steeds meer apparaten worden geleverd met een losse voeding. Vaak is dat zo'n blokje , een schakelende voeding, die je in een wandcontactdoos kan stoppen. Erg handig voor de producent want je kan er alle voltages wereldwijd mee bedienen. Voor audio echter een enorme beperking ivm de vervuiling die dat met zich mee brengt. Een lineaire voeding die onze 230V wisselsstroom (AC) omzet naar bijvoorbeeld 12V gelijkspanning (DC) kan een veel beter resultaat geven. Deze LPSU ( lineair power supply unit ) heeft 2 stroomkabels nodig, 1 voor AC en 1 voor DC.

De AC kabel verzorgt het stroomtransport naar de voeding toe, de voeding zet AC om in DC en de DC kabel verzorgt het DC stroomtransport naar het aangesloten apparaat ( switch, router, modem, dac, streamer, PC etc). Door de juiste combinatie van AC en DC kabel te kiezen optimaliseer je het stroomtransport voor audio naar deze apparaten. En die verschillen zijn echt enorm.

1DW DC kabels zijn er in 3 varianten van verschillende dikte. Kwalitatief zijn ze gelijk en de prijzen ook. De meest voorkomende connector is de 5.5mm jack met een gat van 2.1 of 2.5mm. Maar er zijn tal van mogelijkheden. Vraag naar de mogelijkheden.

Apparaten zijn verschillend en presteren verschillend op een stroomsnoer. Met deze 3 diktes is het mogelijk ieder apparaat te voorzien van de juiste stroomkabel voor audio.

Of een apparaat veel of weinig stroom verbruikt is geen keuze criterium. Alle kabels kunnen met gemak de gevraagde stroom transporteren. Het gaat er om hoe ze klinken met de kabel.

De Gold is vaak de gulden middenweg en ook het meest verkocht maar er zijn meer uitzonderingen dan regels.

Een te dikke stroomkabel voor audio geeft een te groot beeld, te vol, te rijk, te weinig aftekening, te vet, te te te te te. Alles te in beeld en toon.

Een te dunne kabel geeft te veel transparantie, te weinig toon, te veel definitie, te weinig geheel, te weinig flow, te te te te. Alles te in beeld en toon.

De juiste kabel laat te verdwijnen en geeft het meest homogene geheel in beeld en toon. Alles draait om balans en verhoudingen.

De juiste kabel waar je alles juist mee kan bekabelen bestaat niet. Er is wel een juiste bekabeling mogelijk en die bestaat altijd uit verschillende kabels die het geheel naar een ander nivo kan tillen.  

Een kabel werkt nooit alleen in een set, het is het geheel dat de kwaliteit bepaald. Een kabel is slechts boodschapper / transporteur. 

M-WAY cables&powerstrips zijn gemaakt voor optimaal transport voor audio. 

https://www.audiomaat.nl/info/aanwijzing-m-way-kabels/

De juiste fase bepalen van je apparatuur is erg belangrijk ! Hier wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

 

1DW characteristics.

• transparent, open and clear.
• spatially. The ability to display the recording space again.
• homogeneous. Tonal balance.• imaging between and behind the speakers.
• iego pure copper connectors, stranded copperwire, no shielding.

 

Frans 27-02-2023 18:43

Wat een enorm verschil met mijn vorige standaard kabels. Alles wat een set mooier laat spelen doen deze DC kabels, ze lopen vanaf een lineaire voeding 12V naar mijn router en een tweede kabel naar mijn switch. Het geluid is opeens veel echter. Het is veel rustiger, ze geven een duidelijk betere plaatsing en het licht (te) scherpe hoog is nu volledig verdwenen. In mijn set met ondermeer dynaudio reference C1 boxen, Lumen mini streamer en Cord Hugo DAC en een buizenvoorversterker met Mosfet gescheiden eindtrappen. Ik ga nu verder met het wegzwijmelen met muziek van o.a. Paul Simon, Thindersticks. Bedankt Wim.

5 sterren op basis van 1 beoordelingen