M-WAY Special Edition

€295,00 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad (5)
Levertijd: 2 dagen

En daarom heet ie nu Verwenkabel !

Ja ga maar even makkelijk zitten. Klik niet weg en lees dit aub.

In mijn woonkamer ( anex werkkamer, tv kamer, studio, atelier, opslag, luisterkamer ) staat een grote kast met daarin meerdere grote dozen met allemaal kabels die ik ooit gemaakt heb maar niet of nauwelijks gebruik. Ik zocht een specifieke connector en had op gegeven moment een nog al forse stroomkabel in mijn hand. Bij nadere inspectie zag ik dat het een verlengkabel was. Deze gebruik ik wel eens op shows en demo's in het land. Altijd handig als er geen wandcontactdoos in de buurt is. Er lagen er meerdere maar deze was 5m. El cheepo ( aka fluttekut ) stekker aan de ene kant en de contra aan de andere kant. Meteen schoot de vraag door mijn hoofd wat zo'n kabel nou eigenlijk doet met het geluid. Ik heb dat thuis nooit getest omdat ik het hier ook niet nodig heb. Ik gooi de kabels apart en zoek verder naar mijn connector. Een dag later struikel ik over een berg kabels en dacht ohja ik moet die nog gaan beluisteren. Dus set uit gezet en de verlengkabel tussen wandcontactdoos en stroomsnoer van stekkerblok geplaatst. Achteloos de boel weer aangeslingerd en verder gegaan met mijn werk. Opwarmen en vrijgeven duurt ongeveer 1 minuut en mijn streamer staat altijd op play. De muziek gaat spelen terwijl ik weer aan het solderen was gegaan met de afzuiger aan. Hij doet het dacht ik en de muziek heeft meteen mijn aandacht. Ik zet de afzuiger uit en draai mijn kruk om beter te luisteren. He wat is dat. Ik luister het nummer af en als de volgende track begint  ga in mijn luisterstoel zitten en...... ik luister. Krijg nou tieten.

Je luistert en je denkt na en je blijft luisteren. Gebiologeerd luister ik verder en besef dat dit heel speciaal is. De verandering is zo compleet, homogeen en alles omvattend. Zo goed en indrukwekkend dat ik naarstig op zoek ga naar wat er dan misschien minder is geworden. Ieder voordeel heeft zijn nadeel en dat is in audioland zeker waar. Maar ik vind niets negatiefs en het lukt me niet meer om technisch te luisteren, ik luister naar mijn muziek. Ja die muziek ken ik heel goed maar die heb ik nog nooit zo mogen ervaren in mijn woonkomer.

Aan de andere kant van de kamer heb ik nog een test setje staan. AudioLab M-one geintegreerde versterker met dac aan boord. Daar gebruik ik mijn Labtop als streamer en de  speakers zijn de LX2 plus van Mission. De stroomvoorziening daar deel ik met mijn soldeerapparaat, afzuiging, halogeen verlichting, fohn, diverse opladers. Alles op 2 met elkaar verbonden ACTION 6 en tig voudige stekkerdoos. De stroom is in de juiste fase voor audio aangesloten voor de M-One en laptop. Ja dat doe ik nou eenmaal altijd meteen goed. En ook in de juiste volgorde in ACTION stekkerblok. Ik zet de muziek aan via de laptop, die staat toch altijd aan net als de M-One. Ik luister even en vervolgens zet ik een zelfde verlengsnoer tussen het ACTION stekkerblok en het stroomsnoer op de M-One. Alleen de M-One is nu dus voorzien van verlengkabel. De verandering is zo groot en positief dat ik het maar moeilijk kan geloven. In deze bagger stroom opstelling zo veel verschil genereren met 1 verlengsnoer.

Een paar dagen later heb ik 2 audiomaten op bezoek ( pre covid19 ) en we praten wat en luisteren naar het test setje. Op een gegeven moment laat ik zien wat ik verwissel, net als hiervoor beschreven. De muziek gaat weer aan en ik zie 2 gezichten met een smile van oor tot oor. Het enige dat ze kunnen zeggen is he, he, hee, nee, neee, dat kan niet. Maar ja dat wist ik al. Ze testen de verlengkabels ook thuis en ervaren daar precies hetzelfde.

Vergeet niet dat al deze ervaringen gebaseerd zijn op de kabels zo als ik die vond in de kast. Later ben ik ze gaan voorzien van de juiste connectoren en nog meer extra's. Er zijn nu 3 uitvoeringen die ik SE, SE Gold en SE Reference noem.

SE = Special Edition = Spatial Enhancer = Super Extender = Simpel & Eenvoudig.

Type Lengte Prijs
     
SE 2.25m € 295
SE Gold 2.25m € 395
SE Reference ( 3DW ) 2.25m € 795

De SE is iets speciaals, iets onverwachts. Eigenlijk een powerstrip voor 1 apparaat met vast stroomsnoer. De gebruiksmogelijkheden zijn legio en het effect altijd groot.

Super blij mee !

Lengte: 1,75m.
Materiaal: Fijn aderige litze kabel van puur rood koper.
Dikte: 9mm tot 14mm. Zeer soepel.
R.W. 05-05-2022 13:57

Beste Wim,

Ik hoop dat je weer opgeknapt bent.
Even wat feedback over de stekkerdoos met kabel.
Om te beginnen ziet hij er erg goed uit en de stekkers zitten er stevig in!
In mijn set kun je duidelijk horen dat het om een kwalitatief hoogwaardig product gaat. Het geluid van de set is er de afgelopen week zeker op vooruitgegaan. Het laag is strakker, klankkleur natuurlijker en verfijnder hoog. Ook hoor ik vooruitgang in dynamiek en ruimtelijkheid. Dit alles in vergelijk met de oude situatie waarin ik een kleinere, maar zeker niet goedkopere doos gebruikte.
Kortom: zeer tevreden!!
Bedankt voor je hulp!

Groet
Rob Wilms

5 sterren op basis van 1 beoordelingen