Connect Magna Ultimo

€739,00 Incl. btw

Het gebruiksgemak van de Sonos is onovertroffen, echter klankmatig zijn er zeker verbeteringen mogelijk. Middels deze modificatie maak je van je Sonos Connect (of ZP90) een high-end streamer! 

De Magna upgrade/modificatie is te omschrijven als verbetering van muzikaliteit, rust, ruimtelijkheid en detaillering. Het kenmerkende 'rafelige' (digitale) geluid, wat veroorzaakt wordt door jitter, behoort na upgrade tot het verleden. 

Nog een stap verder gaat de Magna Ultimo. Het geluid is vloeiend en ontspannen vergeleken met die van de Magna. Men zou totaal vergeten dat dit een digitale bron is!  

Technische informatie over de ULTIMO upgrade:

De Magna modificatie vervangt de huidige "onnauwkeurige" klok oscillator voor een uiterst nauwkeurige klok. In veel high-end apparatuur wordt hier veel aandacht aan gegeven en niet zonder reden! Ook passen we de voeding aan van de Sonos, dit is een schakelende voeding met alle nadelige consequenties van dien. De schakelfrequentie kun je zonder veel moeite nog meten in het digitale audio gebied van de Sonos. Dit elimineren wij wat de prestaties op gebied van geluid weer ten goede komt. De nieuwe, uiterst nauwkeurige klok oscillator krijgt een aparte spannings aftakking met  zeer zuivere gelijkspanning om de klok optimaal te laten presteren. Uiteindelijk wordt de SPDIF uitgang opnieuw geklokt en gebuffered om de het te ontdoen van de laatste jitter.

MAGNA ULTIMO Modificatie: 

 • Modificatie wordt uitgevoerd op de Caxiale SPDIF uitgang, de optische uitgang wordt 'disabled' (Kan tegen meerprijs worden aangesloten, zie opties)
 • Originele digitale SPDIF signaal wordt intern opnieuw "geclocked" en gebufferd om eventuele jitter verder te elimineren.

 • Bestaande (matige) SPDIF RCA chassis deel wordt vervangen voor een nieuwe, zware (vergulde) RCA SPDIF chassis deel.

 • De Oscillator module wordt voorzien van een aparte voedings spanning met speciale (ultra wide band) power regulator voor optimale werking en precisie van de Tentlabs oscillator

 • Nieuwe uiterst nauwkeurige Ultra Low Jitter Tentlabs Clock module ter vervanging van huidige Sonos Oscillator.

 • Modificatie kan worden uitgevoerd op uw Sonos Connect of Sonos ZP90

 • Verbetering van geïntegreerde 12V en 3,3V voeding voor optimale prestatie. Uitgevoerd met hoogwaardige Panasonic FC en Wima MKT condensatoren  Lage rimpel spanning ten gunste van afgeleide voedingen.
 • De Ultimo wordt uitgerust met speciale "audio-grade" powercaps voor zowel de 12V als de 3,3V power rail.
 • Elektromagnetische afscherming van de trafo en smoorspoel  van de schakelende voeding om interferenties in het digitale audio-signaal te voorkomen.      
 • Tentlabs klok uitgangs niveau correctie t.o.v. klok ingang van Cirrus DAC chip. 
 • Witte LED wordt vervangen door een blauwe, om hem herkenbaar te maken als Ultimo.  
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen