Meicord Opal UTP ethernet cable 10m

€129,00 €79,00 Incl. btw
Levertijd: 2 dagen

Gebruikte Meicord 10m. Werkt prima geen knikken. Wel wat oppervlakkige "krasjes"op de mantel van doorvoer door muur.

Van € 129 voor € 79.

Met Telegartner € 129.

 

 

Omdat ik zelf ook UTP kabels maak en die voorzie van Telegartner connectoren heb ik die connectoren ook eens op een Meicord gezet. De originele connectoren aan een Meicord kabel zouden iets speciaal goed doen voor  het transport van het signaal. Nou de Telegartners doen daar nog wel even een paar scheppen bovenop. Het verschil is erg groot ten voordelen van de Telegartner. Een juist gemonteerde Telegartner draagt in grote mate bij aan een schoner transport. Dat betekent dus minder ruis en meer muziek, veel meer !

De meerprijs voor Telegartner connectoren is fors mede omdat de connectoren duur zijn. Maar het verschil in kwaliteit rechtvaardigt met gemak de uitgave. Als ik er Telegartners op zet bepaal ik ook de juiste speelrichting van de kabel en geef die aan op de kabel.

 


LAN – UTP ( Unshielded Twisted Pair kabel.)

Ja ook bij streamen geldt hetzelfde als bij alle andere apparaten. Voeding en kabels maken veel verschil. Draadloos streamen kan heel goed gaan, maar in de meeste gevallen gaat het met de juiste kabel mooier.Het eerste wat opvalt is de toename in rust. De muziek klinkt natuurlijker en de organisatie ( plaatsing ) is vanzelfsprekender. Tonen komen eerder tot bloei en leven langer. De stress verdwijnt, het is minder opdringerig en het vloeit veel meer.


Waar te gebruiken.

Denk ook bij de netwerkkabels vanuit je audio-set. De eerste LAN kabel die je streamer ziet is de belangrijkste. De 1DW MyCord is een vrij stugge kabel dus niet te kort nemen. Plaats op die switch ook alleen de streamer en geen enkel ander apparaat. Door dat te doen realiseer je een enorme verschoning van de data en dat hoor je meteen. Van switch I ga je eventueel naar een andere switch II of modem/router waar je NAS en ander randapparatuur op kan zetten. Telkens als je een Meicord toevoegt geeft dat weer een zelfde soort verbetering.STREAMER--UTP 1m tot 2m--SWITCH I--UTP--SWITCH II--UTP--MODEM/ROUTER

De opbouw.

Natuurlijk onafgeschermd. Alle M-WAY kabels zijn niet afgeschermd

Natuurlijk van koper. Koper is en blijft de meest natuurlijk klinkende geleider. In de juiste dikte en juiste vorm ( litze, geen solid core ) is koper het materiaal voor audio-weergave. Veel aandacht is ook besteed aan de connector en de aansluiting van de kabeltjes.

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen