Innuos Zen Mini MK III

€999,00 Incl. btw

Innuos alles in één mediaspelers...de meest complete highend streamers van het moment, met een scherpe prijssteling.

Het Britse merk Innuos bestaat al sinds 2009 en is gespecialiseerd in de ontwerp en productie van hoogwaardige muziek- en film streamers. Daarnaast heeft Innuos haar eigen InnuOS software ontwikkeld.

Hoewel de getoonde ZEN veel overeenkomsten heeft met het instapmodel, de ZENmini MK II zijn er toch een aantal verschillen.

De belangrijkste verschillen, ZEN MK1I vs de ZENmini MKIII

 

Unieke eigenschappen van de Zen Mini MKIII

  • Logitech Mediaserver (snelste server uit de markt)
  • Om te schakelen van LMS naar Roon Server en Roon endpoint!!
  • Streamt Spotify, Deezer, Qobuz en Tidal
  • Internetradio
  • Ingebouwde CD Ripper
  • Eigen HDD in combinatie met een NAS
  • USB/Optisch/Coaxiale uitgangen
  • Dubbele ethernetpoort voor scheiding streaming en contact met router
  • Optionele liniaire power supply, met identieke afmetingen

Intelligente CD ripunit en opslag
Tijdens het rippen van uw cd's download het InnOS software programma alle album data, zoals artiest, componist, track naam en album hoes van meerdere online databases. De kans op het niet vinden van uw album data wordt daarmee geminimaliseerd. De tweede stap, het fysiek rippen van uw CD gaat 100% bit perfect, in FLAC met nul compressie. Voor de apple gebruikers -waaronder wij zelf- is de feature FLAC mirroring naar AIFF ook mogelijk. Zo kunt u de geripte AIFF cd's ook copieren naar uw Apple computer.

Automatische mode of Assisted mode
Kiest u voor automatisch rippen dan gaat het systeem in ongeveer 5 minuten uw cd rippen op basis van de boven beschreven methodiek, namelijk middels het zoeken in de verschillende online databases.
Kiest u voor de Assited mode: bevestig of pas de vooraf getoonde meta data voordat uw CD geript wordt. Erg handig voor mensen met een (kritische) klassieke cd collectie.

Offline CD's rippen
Volgens ons een nog niet eerder getoonde feature. Mocht u geen connectie met internet hebben -noodzakelijk om meta dat binnen te kunnen halen- dan laat de Innuos ZENmini MKIII het toch toe om uw cd te rippen. Eens aangesloten op internet gaat de Innuos automatisch de bijhorende metadata voor u verzamelen!

Hifi Music Player
U kunt uw muziek afspelen via interne harde schijf, maar ook internet radio en haast alle online streamingsdiensten als Spotify, Tidal, Qobuz, Deezer en BBC iPlayer. Voor de allerbeste connectie met uw DAC adviseren wij het gebruik van een usb kabel, hoewel ook een optische en S/Pdif uitgang beschikbaar is. 
De Innuos ZENmini MKIII ondersteunt afgerond alle formaten tot 32bit/384KHz PCM en DSD256 DSD en zelf MQA inclusief gapless playback. 

Bibliotheek beheer via uw Tablet en Smartphone
Tamelijk uniek: InnuOS laat het toe om uw album data & cover art aan te passen middels uw tablet of smartphone, dit in tegenstelling tot een groot aantal concurrenten waar alleen het aanpassen van data via de computer gedaan kan worden. Browse eenvoudig door uw muziekbestand, selecteer de album die u wenst aan te passen, en update deze volgens uw wensen. Snel en gemakkelijk!

Importeer bestaande muziek bibliotheken
Via InnuOS kunt u snel en gemakkelijk uw collecties van andere Music Servers, NASsen en computers importeren naar uw ZENmini MKIII. Alle formaten zijn toegestaan, zoals FLAC, Apple lossless, WAV, M4a en AIFF. De geimporteerde blibliotheek wordt automatisch geindexeerd op artiest, album en kwaliteit van de file (compressed, CD-kwaliteit en high resolution)

Automatische back-up naar usb schijf of NAS
Back-up kan ingesteld worden op automatisch, gebaseerd op de groei van uw collectie. Als voorbeeld: telkens als er 50 CD's geript zijn, gaat het systeem automatisch een back-up schrijven naar uw NAS of usb schijf. 

Automatische muziek bibliotheek scan
Telkens wanneer nieuwe muziek wordt toegevoegd, wordt uw muziek bibliotheek ge-rescanned. Voordeel is dat aangesloten renderers (de geintegreerde muziekspeler van de ZENmini MKIII, maar ook uw Sonos en andere UPnP systemen) zullen automatisch geindexeerd worden zodat u, zonder extra handelingen, direct overal kunt genieten van de laatst toegevoegde muziek

Automatische netwerk herkenning
Geen gepruts meer met het zoeken naar het IP adres van de netwerkspeler. Ga gewoon naar my.innuos.com op uw tablet of smartphone en u krijgt een overzicht te zien van alle aangesloten Innuos apparaten!

Third party integratie
De Innuos communiceert en interacteert met een scala aan streamingsmerken zoals Sonos, Naim Mus-so, Denon Heos. Maar ook Naim, Linn en Auralic.  

Luxe behuizing
Een prachtig en degelijke behuizing is standaard bij elke Innuos. Ook gebruikt Innuos geen vertilatoren voor de koeling van het systeem, waardoor u geen hinder ondervindt van het geluid die toch elke ventilator produceert.

Enkele kenmerken:
ZEN en ZENith: USB poort geoptimaliseerd alsook de ethernetpoort en lineaire powersupply,
Afspelen van bijna alle formaten en bestanden incl DSD,
Spotify, Tidal en Qobuz, internetradio,
MQA content is afspeelbaar indien aangesloten op een DAC met MQA,
Software is simpel maar toch zeer uitgebreid.
Mogelijkheid om voor het rippen de metadata te wijzigen 

Digital Output: USB 2.0 supporting USB Audio Class 1, USB Audio Class 2 and DoP
Ethernet: 1 x rear panel RJ45 – Gigabit Ethernet
Other: 1x VGA, 2x 3.5mm (service connections only)
USB: 2x USB 2.0, 2x USB 3.0
CD Formats: Red book
Disc Compatibility: CD, CD-, CD-RW
Audio format for stored CDs: Flac (zero compression), WAV
Audio Formats Supported for streaming and playing : WAV, AIFF, FLAC, ALAC, AAC, MP3
Sample Rates : 44.1kHz, 48kHz, 88.2kHz, 96kHz, 176.4KHz. 192kHz, 352.8KHz, 384KHz , DSD64, DSD128
Bit Depths: 16bit, 24bit, 32bit
Mains Supply: Low ripple Power Adapter, 12V 5A, CEC Level V efficiency (Optional linear power supply)
Power Consumption: 12W when idle, 25W peak
Dimensions: 70 x 220 x 220 mm (H x W x D)
Weight: 4kg
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen