Harbeth SHL5plus XD

€5.995,00 Incl. btw
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Super HL 5 plus
 
De grootste monitor uit de " huiskamer " serie. En zo zou je hem ook wel kunnen omschrijven " groots ".

De SHL5 weet uit het niets een enorme bel van muziek voor je te toveren. De iets huiskamer-vriendelijker afgestemde monitor is echt een Harbeth. Door het grotere volume krijg je ook meer druk in het laag en de supertweeter geeft net dat extra gevoel van transparantie en openheid. De resolutie is, als zoals je mag verwachten van Harbeth,  " extreem hoog ". Die resolutie ( denk maar aan pixels bij beeld ) maakt het ook mogelijk om verder in de muziek te " kijken" dan je gewend bent. Van intieme singer/songwriter muziek tot bombastische symfonie, van heel zacht tot party-level, het kan allemaal met de SHL5. Bijzonder compleet.

Voor meer info klik hier.

Te beluisteren bij audiomaat! Bel of mail voor de mogelijkheden. 
 
Beluisterd op versterking van Croft ( micro 25 en R7 ), Sugden , CEC TL3N loopwerk en Metrum Octave dac, kabels en tuning van Audiomaat.

 

Nieuw: Harbeth XD-serie – Harbeth heeft een modelverandering geïntroduceerd voor al zijn luidsprekers. De huidige lijn zal vervangen worden door de Xtended Definition series, afgekort XD. Harbeth borduurt verder op de 40th-anniversary modellen, die erg goed zijn ontvangen, maar ook voor een gelimiteerde tijd beschikbaar waren. De betere condensatoren en mooiere interne bedrading die we kennen uit de 40th-anniversary modellen, zijn doorgevoerd in de XD-serie. Het wisselfilter voor de P3ESR XD is verder doorontwikkeld.

In een gesprek met Alan Shaw vertelt hij dat de verschillen tussen de nieuwe XD-series en de 40th-anniversary modellen minimaal zijn. Als je de specificaties nauwkeurig bestudeert dan zal je geen verschil kunnen ontdekken. Immers de woofers, tweeters, afmetingen, behuizing zijn identiek. De specificaties vertellen natuurlijk niet het volledige verhaal, maar Alan bevestigt “If it ain’t broke don’t fix it”. De 40th-anniversary modellen vierden een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Harbeth en zijn met recht een gelimiteerde serie. De nieuwe XD modellen nemen het stokje weer over en gaan verder waar het jubileummodel is gestopt.

Afmetingen: 635 x 322 x 300mm (+12mm for grille and binding posts)
Transducer system: 3-way vented: 200mm Harbeth RADIAL2™ bass/mid; 25mm Ferro-cooled done tweeter, 20mm dome SuperTweeter
Frequentiebereik: 40Hz-20kHz �+/-3dB free-space, grille on, smooth off-axis response
impedantie: 6 ohms easy to drive.
Gevoeligheid: 86dB/1W/1m
Connector: Four 4mm gold-plated binding posts for wires or plugs (biwireable)
Afwerking: Cherry, Rosewod, Walnut
Gewicht: 15.8 KG
Eric 03-04-2022 13:22

Wat ik hier van kan zeggen is dat dit prachtig goed klinkende speakers zijn. Ze laten je echt diep in de opname kijken en de klank is uitermate gebalanceerd. De klank is heel ruimtelijk. Ze zijn niet goedkoop maar ze zijn hun geld dubbel en dik waard. Aanrader als je echt goede speakers in huis wil halen. Score maximum.

5 sterren op basis van 1 beoordelingen