Harbeth P3ESR XD

€2.995,00 Incl. btw
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Harbeth, de studio monitor;
 
P3 ESR
 
Als een na laatste in de serie luister ik naar een nieuw setje P3ESR. Nieuw uit de doos zet ik ze op de meegeleverde stalen stands van 60cm hoog. Een paar bolletjes Blu Tak, speakerkabels erin en spelen maar. Binnen een paar minuten hoor ik me zelf zeggen : " dat is hem, dat vind ik mooi " . Ze nemen de plaats in van de veel grotere broer SHL5, maar meteen gaan mijn gedachten terug naar mijn eerste kennismaking met Harbeth, de monitor 30.1.

Vergeet alle audio-termen want die doen er nu even niet toe. Binnen enkele tellen zit je "gewoon" naar muziek te luisteren, onderga je het, herbeleef je het. Het voelt als een bevrijding, emoties komen los.
 
Te beluisteren bij audiomaat! Bel of mail voor de mogelijkheden.
 
Beluisterd op versterking van Croft ( micro 25 en R7 ), CEC TL3N loopwerk en Metrum Octave dac, kabels en tuning van Audiomaat.
 
 Meer info
 

 

Nieuw: Harbeth XD-serie – Harbeth heeft een modelverandering geïntroduceerd voor al zijn luidsprekers. De huidige lijn zal vervangen worden door de Xtended Definition series, afgekort XD. Harbeth borduurt verder op de 40th-anniversary modellen, die erg goed zijn ontvangen, maar ook voor een gelimiteerde tijd beschikbaar waren. De betere condensatoren en mooiere interne bedrading die we kennen uit de 40th-anniversary modellen, zijn doorgevoerd in de XD-serie. Het wisselfilter voor de P3ESR XD is verder doorontwikkeld.

In een gesprek met Alan Shaw vertelt hij dat de verschillen tussen de nieuwe XD-series en de 40th-anniversary modellen minimaal zijn. Als je de specificaties nauwkeurig bestudeert dan zal je geen verschil kunnen ontdekken. Immers de woofers, tweeters, afmetingen, behuizing zijn identiek. De specificaties vertellen natuurlijk niet het volledige verhaal, maar Alan bevestigt “If it ain’t broke don’t fix it”. De 40th-anniversary modellen vierden een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Harbeth en zijn met recht een gelimiteerde serie. De nieuwe XD modellen nemen het stokje weer over en gaan verder waar het jubileummodel is gestopt.

Afmetingen: 306 x 190 x 184 mm (+12mm for grille and binding posts)
Transducer system: 110mm Harbeth RADIAL bass/midrange; 19mm ferro-cooled dome tweeter
Frequentiebereik: 75Hz-20kHz +/-3dB free-space, grille on, smooth off-axis response
impedantie: 6 ohms, easy to drive
Gevoeligheid: 83dB/2.83V/1m axial
Connector: Two 4mm gold-plated binding posts for wires or plugs
Afwerking: Cherry, Rosewod, Satin Black, Olive Ash
Gewicht: 6,1 KG
0 sterren op basis van 0 beoordelingen