Harbeth Monitor 30.1 Domestic

€3.550,00 Incl. btw
Monitor 30.1
 
Meer dan 35 jaar ben ik voorbij gegaan aan Harbeth en al die andere BBC dingen. Waarom ? Ik weet het niet. Ze zien er niet echt aantrekkelijk en spannend uit. Maar nu heb ik het dan eindelijk gedaan. Ik heb als eerst BBC monitor de Harbeth Monitor 30.1 in huis gehaald. Ik had er van alles over gelezen en dat sprak me heel erg aan. Nu, een paar maanden later en een paar ervaringen rijker realiseer ik mij dat ik wat gemist heb.

Het eerste wat opvalt is de hoge mate van resolutie. IK heb wel meer speakers die lekker diep naar achteren afbeelden maar nu ervaar ik dat alles in de diepte ook zichtbaar / tastbaar is geworden. Je ziet gewoon wat die drummer aan het doen is. Het is er gewoon. Hoe kan dat nou ? Dat weet ik niet en dat doet er ook niet toe, het is er. En dat krijg je er gewoon bij. De volgende gewaarwording is de rijkheid. De tonale rijkheid en integriteit. Het klopt allemaal. Instrumenten en stemmen worden weergegeven als een geheel. Een 3 dimensionaal geheel waarbij de contouren zichtbaar worden van binnenuit. Vergelijk het met de opzet van een schilderij. De ene schilder geeft met fijne potlood eerst de contouren aan op papier en gaat dat vervolgens inkleuren. Een andere schilder pakt meteen zijn pallet. Voor mij is de M30.1 deze laatste schilder. Pats, boem daar heb je het. Indrukwekkend, die wil ik ook.
 
Te beluisteren bij audiomaat! Bel of mail voor de mogelijkheden. 
Voor meer info klik hier.
 
Beluisterd op versterking van Croft ( micro 25 en R7 ), Sugden , CEC TL3N loopwerk en Metrum Octave dac, kabels en tuning van Audiomaat.
Afmetingen: 460 x 277 x 275mm (+12mm for grille and binding posts)
Transducer system: 200mm Harbeth RADIAL bass/midrange; 25mm ferr-cooled soft dome tweeter
Frequentiebereik: 50Hz-20kHz +/-3dB, free-space, grille on, smooth off-axis response
impedantie: 6 ohms - easy electrical load
Gevoeligheid: 85dB/1W/1m
Connector: Two 4mm gold-plated binding posts
Afwerking: Cherry, tiger ebony, eucalyptus, maple, rosewood
Gewicht: 11.6 KG
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen