Harbeth Monitor 30.1 Domestic

€3.780,00 Incl. btw
Monitor 30.1 Domestic
 
Meer dan 35 jaar ben ik voorbij gegaan aan Harbeth en al die andere BBC dingen. Waarom ? Ik weet het niet. Ze zien er niet echt aantrekkelijk en spannend uit. Maar nu heb ik het dan eindelijk gedaan. Ik heb als eerst BBC monitor de Harbeth Monitor 30.1 in huis gehaald. Ik had er van alles over gelezen en dat sprak me heel erg aan. Nu, een paar maanden later en een paar ervaringen rijker realiseer ik mij dat ik wat gemist heb.

Het eerste wat opvalt is de hoge mate van resolutie. IK heb wel meer speakers die lekker diep naar achteren afbeelden maar nu ervaar ik dat alles in de diepte ook zichtbaar / tastbaar is geworden. Je ziet gewoon wat die drummer aan het doen is. Het is er gewoon. Hoe kan dat nou ? Dat weet ik niet en dat doet er ook niet toe, het is er. En dat krijg je er gewoon bij. De volgende gewaarwording is de rijkheid. De tonale rijkheid en integriteit. Het klopt allemaal. Instrumenten en stemmen worden weergegeven als een geheel. Een 3 dimensionaal geheel waarbij de contouren zichtbaar worden van binnenuit. Vergelijk het met de opzet van een schilderij. De ene schilder geeft met fijne potlood eerst de contouren aan op papier en gaat dat vervolgens inkleuren. Een andere schilder pakt meteen zijn pallet. Voor mij is de M30.1 deze laatste schilder. Pats, boem daar heb je het. Indrukwekkend, die wil ik ook.
 
Te beluisteren bij audiomaat! Bel of mail voor de mogelijkheden. 
 
 
Beluisterd op versterking van Croft ( micro 25 en R7 ), Sugden , CEC TL3N loopwerk en Metrum Octave dac, kabels en tuning van Audiomaat.

 

Nieuw: Harbeth XD-serie – Harbeth heeft een modelverandering geïntroduceerd voor al zijn luidsprekers. De huidige lijn zal vervangen worden door de Xtended Definition series, afgekort XD. Harbeth borduurt verder op de 40th-anniversary modellen, die erg goed zijn ontvangen, maar ook voor een gelimiteerde tijd beschikbaar waren. De betere condensatoren en mooiere interne bedrading die we kennen uit de 40th-anniversary modellen, zijn doorgevoerd in de XD-serie. Het wisselfilter voor de P3ESR XD is verder doorontwikkeld.

In een gesprek met Alan Shaw vertelt hij dat de verschillen tussen de nieuwe XD-series en de 40th-anniversary modellen minimaal zijn. Als je de specificaties nauwkeurig bestudeert dan zal je geen verschil kunnen ontdekken. Immers de woofers, tweeters, afmetingen, behuizing zijn identiek. De specificaties vertellen natuurlijk niet het volledige verhaal, maar Alan bevestigt “If it ain’t broke don’t fix it”. De 40th-anniversary modellen vierden een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Harbeth en zijn met recht een gelimiteerde serie. De nieuwe XD modellen nemen het stokje weer over en gaan verder waar het jubileummodel is gestopt.

Afmetingen: 460 x 277 x 275mm (+12mm for grille and binding posts)
Transducer system: 200mm Harbeth RADIAL bass/midrange; 25mm ferr-cooled soft dome tweeter
Frequentiebereik: 50Hz-20kHz +/-3dB, free-space, grille on, smooth off-axis response
impedantie: 6 ohms - easy electrical load
Gevoeligheid: 85dB/2.83V/1m axial
Connector: Two 4mm gold-plated binding posts
Afwerking: Cherry, Tamo Ash, Walnut
Gewicht: 11.6 KG
0 sterren op basis van 0 beoordelingen