Harbeth Compact 7ES3 XD

€4.150,00 Incl. btw
Compact 7ES-3 XD
 
De populaire allrounder. Een open 2 weg systeem in bescheiden afmeting. Gemakkelijk te plaatsen, zowel in kleine als grotere kamers. Is het nou een grote P3 of een kleine SHL5 ? Nee het is een C7 . In vergelijking met de SHL5 misschien iets minder gepolijst, met een lekker randje of iets puntiger zeggen ze dan. Iets minder precies dan de P3 maar wel met een grotere focus. Compact, compleet, correct, concurrentieloos, consistent, competent, C7 !
 
Te beluisteren bij audiomaat! Bel of mail voor de mogelijkheden.

 
 
 
Beluisterd op versterking van Croft ( micro 25 en R7 ), Sugden , CEC TL3N loopwerk en Metrum Octave dac, kabels en tuning van Audiomaat.

 

Nieuw: Harbeth XD-serie – Harbeth heeft een modelverandering geïntroduceerd voor al zijn luidsprekers. De huidige lijn zal vervangen worden door de Xtended Definition series, afgekort XD. Harbeth borduurt verder op de 40th-anniversary modellen, die erg goed zijn ontvangen, maar ook voor een gelimiteerde tijd beschikbaar waren. De betere condensatoren en mooiere interne bedrading die we kennen uit de 40th-anniversary modellen, zijn doorgevoerd in de XD-serie. Het wisselfilter voor de P3ESR XD is verder doorontwikkeld.

In een gesprek met Alan Shaw vertelt hij dat de verschillen tussen de nieuwe XD-series en de 40th-anniversary modellen minimaal zijn. Als je de specificaties nauwkeurig bestudeert dan zal je geen verschil kunnen ontdekken. Immers de woofers, tweeters, afmetingen, behuizing zijn identiek. De specificaties vertellen natuurlijk niet het volledige verhaal, maar Alan bevestigt “If it ain’t broke don’t fix it”. De 40th-anniversary modellen vierden een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Harbeth en zijn met recht een gelimiteerde serie. De nieuwe XD modellen nemen het stokje weer over en gaan verder waar het jubileummodel is gestopt.

Afmetingen: 520 x 272 x 305 mm (+12mm for grille and binding posts)
Transducer system: 2-way vented: 200mm Harbeth RADIAL2� bass/mid; 25mm Ferro-cooled soft-dome tweeter with Hex Grille
Frequentiebereik: 45Hz – 20kHz, ±3dB free-space, grille on, smooth off-axis response
impedantie: 6 ohms, easy to drive
Gevoeligheid: 86dB/2.83V/1m axial
Connector: Two 4mm Harbeth branded binding posts
Afwerking: Kersen, Tamo Ash
Gewicht: 13.2 KG
Mark Lommers 14-04-2016 13:04

Prachtige speaker die in tegenstelling tot wat er soms op het internet beweerd wordt, verre van saai klinkt. Ik luister naar vele soorten muziek: van Jazz tot Rock en dat doen de Harbeth Compact 7 ES3 erg mooi. Wat er echt uitspringt is het middengebied (gitaar en stemmen) .

De speaker wordt gebruikt icm Croft en Metrum. Kabels zijn van Audiomaat.

5 sterren op basis van 1 beoordelingen