Exogal Comet DAC

€2.590,00 €1.690,00 Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Laatste nieuw in de doos.

 

En als een komeet is die ook hier binnengekomen. Letterlijk en figuurlijk. Ik luister nu een jaar naar dit juweel in aluminium doosje. Prachtig gemaakt ook trouwens. Het is geen ladder-dac en ook geen delta-sigma en wat het wel is geeft de ontwerper niet prijs. Deze ontwerpers zijn oud gedienden van Wadia en zij hebben iets anders bedacht. Al hun digitale knowhow en hun muzikale voorkeur hebben ze weten te vertalen naar een uitzonderlijk muzikaal klinkende dac. De dac is voorzien van alle mogelijke aansluitingen en heeft ook een volume regeling die de kwaliteit niet in de weg zit. Dit laatste is natuurlijk heel belangrijk om tot kwaliteit te komen. En kwaliteit daar loopt deze dac van over. Ik ga al die kwaliteiten niet afzonderlijk benoemen omdat het geheel bijzonderder is dan de delen. Deze dac laat met het grootste gemak en autoriteit een muziekgebeuren plaats vinden in je luisterkamer. Een opname wordt door deze dac rotsvast neergezet in een 3 dimensionale opnameruimte ( als die er is ! ). Wat als eerste opvalt is de diepte werking en je ziet de muzikanten ook allemaal op hun eigen positie spelen. De lage ruisvloer maakt het mogelijk om fijn dynamiek moeiteloos hoorbaar te maken, bas en ritme lijnen zijn nu veel makkelijker te volgen. Of sterker nog, die kan je nu volgen in het geheel. Net als een komeet uit het niets verschijnt zo verschijnt ook de muziek. Het is er in één keer helemaal compleet op een manier die je waarschijnlijk niet eerder ergens anders hebt ervaren. Zo vanzelfsprekend, zo gewoon muziek, zo bijzonder, ja zo analoog.

 

De Comet werkt met een externe voeding en standaard zit er echt weer zo'n prul bij van een schakelende voeding. Zelfs op deze voeding is de Comet al indrukwekkend. Exogal heeft zelf ook een 15V Plus voeding gemaakt of laten maken maar ook daarvan moet ik zeggen dat het een prul is. Klinkt zeker anders maar echt niet beter. Dat kan ook niet want het is ook weer zo'n vieze schakelende voeding. De Comet heeft een werkingsgebied van 12V-20V. En ik kan je vertellen dat geen enkel voltage hetzelfde klinkt.

Het sterft hier van de lineaire DC voedingen dus ik ben wat gaan testen en Keces klinkt by far het beste op de Exogal Comet. Keces is leverbaar in de meeste voltages tot 20V en ik heb ze allemaal getest. Een single P8 op 19V laat deze Comet terug stijgen tot ongekende hoogten. 

 

AUDIOMAAT REFERENCE:

 • Exogal Comet, € 2590
 • Keces P8 single 19V, € 699
 • 3DW Gold DC stroomkabel 1.75m, € 495
 • 3DW AC stroomkabel 1.75m, € 495

 

Ben je op zoek naar een muzikale dac tot € 10.000 dan luister niet naar mij maar naar de Exogal Comet !

 

The Exogal Comet is a high performance digital to analog audio converter (DAC) playing up to 32/384k and DSD. Just connect your computer, or other digital/analog source, and experience exceptional audiophile quality sound. The Comet DAC does everything you would expect a high-end DAC to do, including balanced and unbalanced analog outputs, digital volume control and asynchronous USB input - all at a sensible price.

 

Benefits:

 • Designed for real-life listening with sound that’s amazing, whatever the setting
 • Easy digital upgrades for hardware and software
 • Controlled by the Exogal Remote App for Android or Apple iOS

 

Features

 • Asynchronous USB, AES/EBU, SPDIF, Toslink, and line level Analog input
 • Direct connection analog outputs with 32-bit Digital Volume Control
 • Analog Outputs: one pair balanced (XLR), one pair unbalanced (RCA), one stereo Headphone
 • Single ended and balanced analog outputs can be used simultaneously. Single ended outputs can be programmed as stereo, or center/subwoofer operation. Single ended outputs have a programmable offset level from balanced outputs
 • Controlled by the Exogal Remote App for Android phone or tablet (running 4.3 or higher with BLE support) or an iPad, iPhone 4s or newer, or iPod Touch.

 

Specifications

Digital Inputs: AES/EBU on XLR, SPDIF on 75Ohm BNC, Toslink, USB-B, Analog on isolated RCA
Analog Outputs: One Pair Balanced (XLR), One Pair Unbalanced (RCA)
Weight: 9.2 lbs (4.2 kg)
Dimensions (HWD): 1.875 x 7.45 x 11.5 in., (4.76 x 19.0 x 29.2 cm)
Finish: Clear (Silver) or Black Anodized Aluminum

CometMatrix

0 sterren op basis van 0 beoordelingen